facebook

У Росії заявили, що Сенцов припинив голодування

Олега Сенцова начебто остаточно вмовили російські лікарі.

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов припинив голодування, яке тривало з середини травня.

Про це сьогодні повідомило російське видання “Інтерфакс” з посиланням на слова заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Максименко.

“Так, він припинив голодування. Кращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування”, — сказав він.

За словами посадовця, Сенцова остаточно вмовили російські лікарі.

“І він вибрав життя”, — додав Максименко.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова наразі вищезазначеної інформації не підтвердила.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля.

Український режисер пообіцяв, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денисова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилося надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він голодування припинив.

Крім цього, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова вперше за чотири роки зустрілася з братом.

Згодом сестра повідомила, що український режисер, котрий голодує в російській колонії, перебуває на межі життя та смерті.

31 липня у Росії не дозволили українському священику відвідати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

4 липня українського незаконно ув’язненого режисера Сенцова у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Водночас, МЗС України вкотре вимагає від Росії звільнити політв’язнів Сенцова та Балуха.

Читайте також:  "Баби ще народять": Військовий експерт розповів, що Росія збирає 1 млн 200 тис. "мобіків"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.