facebook

В Іспанії померла Монсеррат Кабальє: оперна діва, яка ставила сміливі експерименти

В лікарні в Іспанії у 85-річному віці померла оперна легенда світу Монсеррат Кабальє.

Чим же прославилася ця оперна діва?



Як Монсеррат Кабальє стала світовою зіркою Сходження на світовий музичний Олімп для Монсеррат було тернистим та непростим. Народилася оперна діва 12 квітня 1933 року в Барселоні. Свою заслужену славу вона набула завдяки техніці бельканто і виконанню ролей в класичних операх Італії Белліні, Пуччіні, Доніцетті.

А ось фанати рок-музики оцінили Монсеррат після спільного альбому з вокалістом групи Queen, нині померлим Фредді Мерк’юрі, під назвою Barcelona. Головна музична композиція з цього альбому була обрана однією з двох офіційних пісень літніх Олімпійських ігор- 1992 в столиці Каталонії, і присвячувалась Барселоні – рідному для співачки містові.

Світової популярності Кабальє досягла в 1965 році, коли через хворобу американки Мерилін Хорн вона замінила її в партії Лукреції Борджіа в однойменній опері Гаетано. Тріумф Кабальє був настільки неперевершеним, що публіка нагородила співачку 20-хвилинними оваціями.

До видатних вокальних досягнень Кабальє відносять: партію Норми в однойменній опері Вінченцо Белліні; партію Імоджене в опері Вінченцо Белліні «Пірат»; партію королеви Єлизавети в опері Гаетано Доніцетті «Роберто Девере»; партію Леонори в «Трубадурі» Джузеппе Верді.

Читайте також:  НА 49-МУ РОЦІ ЖИТТЯ ПОМЕР ВИКЛАДАЧ ПРИКАРПАТСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.