facebook

Заробітчан на польському кордоні примушують виходити з автобусів та доводити своє легальне перебування в Польщі

Польськими прикордонниками отримано розпорядження прискіпливо перевіряти документи українських заробітчан, які зараз повертаються з роботи у Польщі.



І не важливо, чи їдуть вони по біометричному паспорту, чи мають візу. Усіх українських заробітчан без винятку примушують виходити з автобусів та доводити, що вони цілком легально перебували на польській території.

Жителям України при перетині кордону потрібно відповісти на деякі запитання, зокрема, що вони робили у Польщі, 2 чи 2 з половиною місяці були в країні, продемонструвати «Освядчення» та розповісти про умови їхнього працевлаштування. Якщо дозволу на роботу чи інших потрібних документів немає, на заробітчан чекає 6-місячна депортація та грошовий штраф.

Також перевіряють на місці роботодавця, в якого працювали українські заробітчани, та який мав надіслати Запрошення. А українців на місці просять поговорити польською чи прочитати текст польською мовою. Це робиться, мовляв, для того, щоб перевірити, чи дійсно українець працював у Польщі, чи поїхав по польській візі до Німеччини або Чехії.

Досвідчені заробітчани, що вже не один рік заробляють гроші не в Україні, радять новачкам перетинати літаком словацький або угорський кордон. За їхніми прогнозами, такі ретельні перевірки триватимуть ще досить довгий час

Читайте також:  Пенсійний вік для жінок змінюють: законопроект

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.