facebook

Міністерство для заробітчан: Клімкін розповів про ризики створення

Новий орган навряд чи принесе значні зміни, однак може ускладнити взаємодію з міністерствами інших держав



Створення органу з питань трудової міграції навряд чи принесе серйозні зміни, а поява профільного міністерства може ускладнити співпрацю з міністерствами інших держав.

Таку думку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“Новий орган з питань трудових мігрантів, про який зараз так багато говорять, – що він може реально змінити? Ускладнити взаємодію з органами і міністерствами інших країн, забюрократизувати природний процес? Хіба цього ми хочемо?”, – написав Клімкін, зазначивши, що в цілому, він не проти створення окремого органу з питань трудових мігрантів, але для цього необхідно визначитися з його цілями і ресурсами.

Сумніваючись в ефективності подібного міністерства, Клімкін як приклад навів історію зі створенням Українського інституту, на що було направлено чимало зусиль.

“І що ми бачимо тепер? Український інститут не те, що не став державним пріоритетом, він навіть не став пріоритетом у фінансуванні. Про що ми взагалі говоримо?”, – написав міністр.

Клімкін також зазначив, що робота відомства з питань трудових мігрантів в разі його створення, не повинна зводитися до простого консульського обслуговування і законного захисту прав українських громадян.

“Це те, що завжди робило і робить МЗС – це, так би мовити, “обов’язкове програма”. Але наші трудові мігранти, наші зарубіжні українці, наша діаспора – це активна творча сила, це наш національний ресурс, це те, чим ми не маємо права нехтувати”, – підсумував він.

Читайте також:  Медсестра з Італії розповіла жахливу правду про другу хвилю COVID-19: лікарні вже переповнені!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.