facebook

Італія хоче закрити аеропорти для чартерів з мігрантами

Італійський міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні у неділю заявив, що Італія закриє свої аеропорти для неавторизованих авіарейсів, що перевозять мігрантів із Німеччини.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідну заяву італійського міністра.



“Якщо хтось у Берліні чи Брюсселі думає направити іммігрантів до Італії через неавторизовані чартерні авіарейси, то вони мусять знати, що для цього у нас не буде жодних доступних аеропортів. Ми закриємо наші летовища, як уже позакривали морські порти”, – заявив Сальвіні.

Перед цим, у суботу, в італійській пресі з’явилася інформація про те, що Німеччина планує чартерними рейсам повернути десятки мігрантів назад до Італії, де вони вперше вступили на територію ЄС. Перший такий рейс, наприклад, планувався на 9 жовтня.

Як відомо, Італія стала головним шляхом у Європу для сотень тисяч шукачів притулку, які часто в дуже ризикованих умовах перепливають Середземне море. Проте за останній рік цей потік біженців значно скоротився – не в останню чергу через послідовну антиімміграційну політику теперішнього правого італійського уряду.

Читайте також:  «Віддячили…» Щомісяця висилала дітям по тисячі євро. 17 років пані Ганна заpобляла в Італії, А тепер

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.