facebook

Від сьогодні на дороги Прикарпаття повертаються “радари”

З 8 жовтня патрульна поліція Івано-Франківської області починає використовувати прилад TRUCAM.


Перший тиждень правоохоронці працюватимуть у тестовому режимі, без притягнення водіїв до відповідальності.

“Наше завдання – не покарати, а попередити правопорушення і зберегти життя громадян. Через тиждень порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності, яка передбачена чинним законодавством”, – поясниють в поліції.

Нагадуємо: відповідно до статті 122 КУпАП, а саме за перевищення швидкості більш як на 20 км/год – санкція статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень (ч.1), перевищення швидкості більш як на 50 км/год – штраф 510 гривень (ч.3).

Щодо роботи вимірювачів TruCAM відомо, що вони мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Вони здатні працювати без підзарядки до 15 годин. Інформація записується на карту пам’яті, що вміщає 16 000 відеороликів або 40 000 фотографій. Пристрій робить до 3 фотокадрів на секунду і має два режими роботи – автоматичний і ручний. Крім того, “ТруКами” обладнані GPS-датчиками.що дозволяє уникнути неточностей.

Але під час фіксації порушення на фото повинен бути тільки автомобіль-порушник. Якщо у кадр потрапила хоч частка іншої машини – це вже привід оскаржити “вердикт” поліції. Ще один очевидний недолік вимірювачів швидкості, який випливає з характеристик – вони працюють за температури від -10 до +60. Тобто залишається під запитанням, як вони будуть працювати взимку.

Читайте також:  На кастинг проекту “Модель XL” прийшов хлопець “плюс сайз”(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.