facebook

Депутатів правлячої в Італії проросійської партії запросили побачити на власні очі наслідки агресії РФ на Донбасі

Голова парламентського комітету в закордонних справах від партії «Ліга» пообіцяв вивчити питання майбутніх візитів італійських депутатів в Україну.

Посол України в Італії Євген Перелигін провів зустріч з керівником групи депутатів правлячої партії «Ліга» у комітеті у закордонних справах Палати депутатів Паоло Форментіні, яку підозрюють у тісних зв’язках з керівною партією Кремля “Єдина Росія”, та запросив відвідати схід України для ознайомлення із наслідками російської агресії.

Як повідомляє Посольство України в Італії у Facebook, під час розмови порушувались питання майбутніх заходів в рамках міжпарламентської співпраці.

Зокрема, український дипломат запросив депутатів партії «Ліга» та членів парламентського комітету здійснити візит на схід України, щоб особисто переконатися у жахливих наслідках російської агресії на Донбасі.




“Своєю чергою, Форментіні поінформував посла, що в партії уважно ознайомились із останнім інтерв’ю президента України Петра Порошенка провідній газеті La Repubblica, налаштовані на всіляку підтримку імплементації Мінських домовленостей та пообіцяв найближчим часом вивчити питання майбутніх візитів депутатів в Україну”
, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica зазначив, що хотів би показати віце-прем’єр-міністру, міністру внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні наслідки дій російських окупаційних військ на Донбасі.

20 липня Сальвіні в інтерв’ю американському виданню The Washington Post назвав окупацію Криму Росією у 2014 році законною, а Революцію гідності в Україні – “псевдореволюцією”. Також він виступив за скасування санкцій проти РФ. Відомо, що Сальвіні є представником партії “Ліга” (колишня назва “Ліга Півночі”), яку підозрюють у тісних зв’язках з керівною партією президента РФ Володимира Путіна “Єдина Росія”, і зокрема, в отриманні фінансування.

Водночас Сальвіні заперечує, що його партія фінансується російськими грішми.

“Це фальшиві новини. Ми судимося з тими, хто повідомляє про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або жодного долара”, – стверджує Сальвіні.

28 серпня посол України в Італії Євген Перелигін підтвердив, що новий уряд Італії на чолі з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте, якого на цю посаду висунули проросійські популістські партії «Рух п’яти зірок» і «Ліга», має намір блокувати рішення про продовження санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації.

За словами посла, грудень має стати вирішальним стосовно можливого блокування Італією рішення про продовження санкцій ЄС проти РФ.

Читайте також:  Зробили аборт: на Миколаївщині зґвалтували школярку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.