facebook

У Львові виявили критичне забруднення повітря на 28 перехрестях

У Львові виявили критичне забруднення повітря на 28 перехрестях


Перевищення концентрації забруднюючих речовин виявлено на 28 перехрестях Львова

У Львові під час моніторингу стану повітря виявлено перевищення допустимого вмісту забруднюючих речовин. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, зазначається, що оцінка забруднення атмосферного повітря у третьому кварталі 2018 року показала, що із 30 обстежених перехресть Львова на 28 виявлені перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

“Найбільш забрудненими (перевищення в два і більше разів) виявились шість перехресть вулиць: Личаківська – Пасічна; Чорновола – Хімічна; Сяйво – Широка -Левандівська; Стрийська – Наукова – Хуторівка; Чорновола – Під Дубом; Городоцька – Наливайка”, – зазначили в міськраді.

Екологи зазначають, що підвищені показники пов’язані з високою температурою повітря в першій половині кварталу, та значним збільшенням транспортних засобів (заторами) в другій”.

Крім того, також виявлено забруднення води на 34 водних об′єктах Львова (всього їх 35). Наднормативні концентрації спостерігались по таких показниках: залізо загальне, азот амонійний та аміак, фосфати, завислі речовини, сухий залишок, ХСК та БСК5.

Фахівці пов’язують це із цвітінням водойм та загниванням рослинності. Також спостерігається постійний вплив на забруднення твердими побутовими відходами.

Читайте також:  “Майбутнє пишуть угорською мовою”: Угорщина запропонувала нове рішення мовного питання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.