facebook

У Росії заявили, що політв’язень Сенцов виглядає “здоровим” і регулярно їсть

У Москві переконують, що Сенцов не скаржиться на умови утримання, годування та медичне обслуговування.



Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов регулярно приймає їжу під наглядом медиків.

Про це заявила російська омбудсмен Тетяна Москалькова, передає ТАСС.

“Олег Сенцов виглядає цілком здоровим і регулярно приймає їжу під пильним наглядом медичного персоналу. Скарг на умови утримання, харчування та медичне обслуговування Сенцов не висловив”, – зазначила вона.

Водночас, за словами Москалькової, 10 жовтня Сенцова в колонії відвідав уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак.

“У ході бесіди на запитання щодо самопочуття Сенцов відповів, що почувається добре. Також Анатолій Сак розповів, що ознайомився з власноруч написаною Олегом Сенцовим заявою про припинення голодування з 06.10.2018 року”, – розповіла Москалькова.

Як писав «Вголос», 6 жовтня в Росії заявили, що Сенцов припинив голодування. У це не повірила Ірина Геращенко, перший заступник українського парламенту, мовчала й Людмила Денисова, Уповноважений із прав людини ВРУ.

У Путіна також запевнили, що Сенцов більше не голодує і буцімто він написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

А тюремники розповіли, що він з’їв першого після голодування дня.

Згодом лікар заявив, що навіть якщо український режисер Олег Сенцов успішно вийде з тривалого голодування, він залишиться людиною з інвалідністю на все життя.

Читайте також:  США не хочуть втягувати Росію у військовий конфлікт в Україні - Псакі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.