facebook

Ситуація в АТО: обстріли Донецька, Широкиного, бої біля Золотого

Силовики і сепаратисти продовжують звинувачувати один одного в обстрілі із забороненої зброї.

1618892




З 18:00 і до півночі противник 27 разів порушив режим припинення вогню, передає прес-центр АТО.

За словами силовиків, у Донецькій області незаконні збройні формування знову обстріляли позиції сил АТО з мінометів калібру 120-мм біля селищ Широкине, Піски, Гнутове, Опитне.

“Злочинці відкривали вогонь по наших опорних пунктах з артилерії калібру 122-мм, а також танків – в районі Широкиного, а неподалік населених пунктів Опитне, Піски, Гранітне та Авдіївка вели вогонь з автоматичних, ручних гранатометів і стрілецької зброї”, – сказано в повідомленні.

Також у штабі АТО повідомляють, що на Луганщині противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82-мм по позиціях військових поблизу населеного пункту Сизе. “А недалеко від населеного пункту Золоте з 17.30 до 19.00 відбулося бойове зіткнення українських військових з групою противника”, – додали силовики.

Як повідомляється на інформресурсах сепаратистів, поки основною гарячою точкою залишається селище Широкине під Маріуполем, але бої поступово переміщаються і в інші райони.

“Горлівка, Новоазовський район і аеропорт Донецька знову під вогнем. Увечері 4 травня під Донецьком в районі аеропорту і Пісків зав’язалися стрілецькі бої, під Маріуполем артилерія ЗСУ завдала удару по населених пунктах Новоазовського району, мінометного обстрілу зазнав район Іверського монастиря біля аеропорту Донецька”, – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що двоє українських військових загинули і троє поранені від вибуху фугасу в селі Катеринівка Луганської області.

Учора представники місії ОБСЄ заявили, що потрапили під обстріл в підконтрольних Києву Пісках, Авдіївці, а також на сході від Широкиного (поблизу Маріуполя).
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Російський офіцер закликав Путіна визнати присутність російських військ в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook