facebook

За два мільйони знімуть кіно про вузькоколійки у Вигоді і Швейцарії

Оприлюднено ТОП-10 грантових угод держфонду Марини Порошенко. Найбільше отримали українські дизайнери одягу, кіно про вузьколійку та п’єса Олега Сенцова в театрі на Андріївському узвозі.

Державна організація «Український культурний фонд» Міністерства культури України цьогоріч оголосила тендерів щодо закупівлі послуг з організації культурних заходів на загальну очікувану суму 161,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», інформують “Вікна” з посиланням на “Наші гроші”.

Найбільші десять угод уклали за переговорною процедурою, бо ці культурно-мистецькі проекти перемогли на конкурсах «Проекти національного партнерства», «Проекти міжнародного партнерства» або«Індивідуальні національні проекти».

Зокрема, ФОП Олександр Недбаєв отримає 2 млн гривень на створення документального фільму «Вигодські вузькоколійки – Колія життя» у партнерстві з компанією «Nouvelle Vague Factory Sarl GmgH» (Швейцарія).

Вузькоколійка в селі Вигода Івано-Франківської області також відома як «Карпатський трамвай». Фільм включатиме історії п’яти героїв з різних поколінь та розповість про вигодську і швейцарські вузькоколійки, тому його зніматимуть в Україні та Швейцарії.

Директором створеного торік Українського культурного фонду є Юлій Федів, а головою наглядової ради – Марина Порошенко, дружина президента України Петра Порошенка.

Читайте також:  “Справжня перша леді”: Марина Порошенко появилась на публіці в елегантному образі і на каблуках

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.