facebook

Україна провалила рятувальну операцію в Непалі

До Непалу потрібно було відправляти не військовий, а пожежний літак, вважає Балога.

1618884




Україна провалила рятувальну операцію в Непалі через некомпетентність чиновників, заявив позафракційний народний депутат, екс-міністр з питань НС Віктор Балога.

На його думку, відправляти в Непал потрібно було не військовий літак Іл-76, пересування якого вимагають спеціальних погоджень з іншими державами, а пожежний Ан-32П, який перебуває на балансі Держслужби з НС.

“Якби ми відправили в Непал літаки Ан-32, які є легкими і які може приймати аеропорт Катманду, то потрібно було б зробити не одну дозаправку, а більше, але завдання, поставлене президентом, була б виконане оперативно”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Балога також наголосив, що при землетрусах допомога надається протягом перших трьох діб, які вважаються “золотим часом”.

“Ми вже десяту добу безуспішно намагаємося хоча б забрати уцілілих людей, але в підсумку поставили членів рятувальної експедиції в таку ж ситуацію, в якій перебувають ті, хто потребує допомоги”, – додав він.

Як повідомлялося, в Катманду досі залишаються українці, яких повинні були евакуювати на батьківщину. Планувалося, що вони вилетять з Непалу вчора о 4.00-5.00 ранку. Однак, пізніше командир екіпажу Іл-76 повідомив, що літак не змогли відремонтувати, тому що деталь, яку надіслало Міноборони з Києва, виявилася несправною.

Учора в. о. глави ДСНС Зорян Шкіряк повідомив, що для евакуації українців із столиці Непалу Катманду надішлють чартерний літак.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  ІД приступила до захоплення Афганістану

Шукайте деталі в групі Facebook