facebook

Меркель може зустрітися у Москві з лідерами російської опозиції

За даними газети Известия, опозиціонери мають намір попросити Меркель посилити низку персональних антиросійських санкцій.

1618878




Канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з представниками російської опозиції в ході свого візиту в Москву, наміченого на 10 травня. Про це пише у вівторок, 5 травня, газета Известия.

За даними видання, опозиціонери мають намір попросити німецького політика посилити низку персональних антиросійських санкцій.

“Ми маємо намір попросити не знімати санкції з Росії. Так, це дестабілізація російської економіки, але, з нашої точки зору, це один з можливих двигунів для зміни влади. Також ми вважаємо, що необхідно посилити санкції і щодо конкретних осіб в країні. Не можна послаблювати санкції стосовно Росії, як того вимагають багато країн ЄС. Так, росіянам буде гірше від нових санкцій, але мета виправдовує засоби”, – цитує газета свого неназваного співрозмовника в лавах опозиції.

Точний час майбутнього діалогу поки не визначено, дата і місце зустрічі обговорюються.

“Зустріч може відбутися 11 травня, якщо візит пані Меркель триватиме два дні. Поки точно від німецької сторони ми підтвердження не отримали”, – розповіло Известиям джерело, близьке до лідерів російської опозиції.

Якщо зустріч відбудеться, то на ній буде або представник блоку Касьянов-Навальний, або хтось із лідерів інших опозиційних партій, зазначає видання.

Меркель пояснила свою поїздку до Москви 10 травня

Нагадаємо, Ангела Меркель, як і більшість західних лідерів, відмовилася приїжджати до Москви на військовий парад 9 травня. Проте 29 квітня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що Меркель приїде в Москву 10 травня на переговори.

Читайте також:  Рубль у "ДНР": астрономічні ціни й гривня на вагу золота

Шукайте деталі в групі Facebook