facebook

Велика втрата: на Прикарпатті відійшла у вічність Заслужений вчитель України Тетяна Наритник

Вчора ввечері,11 жовтня 2018 року на 74-у році життя померла Наритник Тетяна Миколаївна.

Тетяна Миколаївна до виходу на пенсію працювала вчителем української мови та літуратури Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2. Спеціаліст вищої категорії (1994). Вчитель-методист (1996). Відмінник освіти України (2001). Делегат ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти (2001). Заслужений вчитель України (2010).

“Досконало володіла ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу. Тетяна Миколаївна прагнула в кожній дитині знайти і розвинути її творчі здібності, протягом шкільного етапу її життя бути добрим порадником, наставником, прикладом у виборі і формуванні життєвої позиції. Добре розуміючи, що творче щасливе життя часто починається з одного уроку, з однієї зустрічі з вчителем, одного його слова, Тетяна Миколаївна ретельно вивчала своїх вихованців, щоб кожне її зважене слово, кожен прояв почуттів, емоційний відтінок голосу, кожна оцінка людських вчинків, навчальних досягнень учнів несли в собі виховний зміст і призначались для відповідно підготовленої особистості школяра”, – згадують про педагога колеги.

Чимало випускників Тетяни Наритник стали філологами, журналістами, учителями української мови і літератури.




Довідка:

Народилася Тетяна Миколаївна 23 травня 1945 року в с. Маук Каслінського району Челябінської області Російської РФСР. У 1968 році закін­чила Івано-Франківський педа­гогічний інститут за спеціальністю «Українська мова, література і співи».

Тетяна Миколаївна розпочала трудову діяльність у 1968 році вчителем української мови і літератури Бурштинської середньої школи № 2. У 1978 році була призначена заступником директора з виховної роботи Бурштинського торгово-кулінарного училища. З 1981 до 2010 року працювала вчителем української мови і літератури Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Керуючи шкільним літературним клубом «Росинка», Наритник Тетяна Миколаївна використовувала будь-яку можливість, щоб пробудити в дитячих серцях поетичне натхнення, щоб літературне слово набуло в душі кожної дитини індивідуального поетичного звучання. Наритник Т.М. завдяки власній наполегливості, невичерпній внутрішній енергії посприяла і домоглась виходу в світ збірок поезій – літературних проб своїх учнів: у 1998 році – збірки поезій Світлани Бекеш «Пролісок», у 1999 році – збірки творів членів шкільного літературного клубу «Росинка», у 2001 році – збірки віршів «Джерельце» молодшої групи літературного клубу «Росинка», у 2002 році – збірки акровіршів членів літературного клубу «Росинка», у 2004 році – збірки творів членів літературного клубу «Росинка» «Перші квітки завесніли в природі», у 2005 році – збірки Т.Дух «Аудієнція серця».

Читайте також:  В Івано-Франківську померла жінка, у якої підтвердили коронавірус

Була упорядником і коректором збірки В.Лис «Первоцвіт» (1997 рік), збірки М. Яцківа «У вирі боротьби» (2004 рік), збірки В.Катрич «Гармонія душі» (2007 рік). Вірші гуртківців друкувалися на сторінках районних, обласних та Всеукраїнських газет. Такі проби пера – то філософія молодої людини, перевірка своїх можливостей. Чимало колишніх учнів робили свої перші літературні кроки з мудрою і доброю допомогою свого наставника – вчительки української мови і літератури, керівника шкільного літературного клубу «Росинка» Наритник Тетяни Миколаївни.

У 2001 році Тетяна Миколаївна була делегатом II Всеукраїнського з’їзду працівників освіти. Указом Президента України «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» від 29 вересня 2010 року № 925/2010 за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну наукову і педагогічну діяльність, високий професіоналізм Наритник Тетяні Миколаївні присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України». Світла і добра пам’ять про Тетяну Миколаївну назавжди залишиться в серцях її учнів, колег, усіх, хто її знав.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.