facebook

По $100 за вагон: На хабарі затримали чиновників Укрзалізниці

Посадові особи незаконно надавали перевагу окремим логістичним компаніям для прискорення перевезень вантажу комерційних структур.


Співробітники Служби безпеки України і департаменту безпеки Укрзалізниці викрили у хабарництві керівництво одного з підрозділів регіональної філії Південно-Західна залізниця ПАТ Укрзалізниця.

Про це повідомляє прес-центр СБУ в п’ятницю, 12 жовтня.

Встановлено, що у Вінницькій області посадові особи незаконно надавали перевагу окремим логістичним компаніям для прискорення залізничних перевезень вантажу комерційних структур.

“Сума хабаря за безперешкодну подачу одного залізничного вагона становила, в середньому, $100. Розрахунки здійснювалися як з використанням банківських карткових рахунків, так і готівкою. Співробітники СБУ задокументували, що протягом 2017 року зловмисники отримали майже 2,5 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

У ході обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів справи вилучено документацію, банківські картки, записні книжки, журнали обліку, листування та комп’ютерну техніку, що підтверджують здійснення операцій.

Три посадові особи повідомлені про підозру у вчиненні злочину за статтею про одержання хабаря (ч. 3 ст. 368 КК України). Силовики встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Читайте також:  На Львівщині сталася смертельна ДТП: загинула жінка та її донечка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.