facebook

На Прикарпатті суд залишив на свободі водія, який спричинив смертельну ДТП

Надвірнянський районий суд Івано-Франківської області виніс вирок чоловіку, який вчинив смертельне ДТП.

9 вересня 2017 року близько 03.25 водій на автобусі “Мегсеdes-Benz Sprinter 130 D” рухався ділянкою дороги сполученням “Татарів – Кам’янець-Подільський” в напрямку м. Кам’янець-Подільський. Обвинувачений на прямій ділянці дороги, що у смт. Ворохта Яремчанської міської ради, перебуваючи в стомленому стані, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості рух, не врахував дорожню обстановку та заснув за кермом. Водій виїхав за межі дороги ліворуч в кювет, де допустив перекидання автобуса.

У результаті ДТП від отриманих тілесних ушкоджень пасажирка автобуса “Мегсеdes-Benz Sprinter 130 D” померла від закритої травми живота з розривом печінки та селезінки, яка ускладнилась гострою крововтратою та травматичним шоком важкого ступеня. Також ще один пасажир отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому кісток тазового кільця, які відноситься до середнього ступеня тяжкості.

Водій на судовому засіданні повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення. Він розповів, що проживає в м. Львові разом із своєю родиною, має більше 25 років водійського стажу та навиків керування автобусами.

Також він пояснив, що день перед ДТП його знайомий – власник мікроавтобуса – попросив відвезти прочан в смт. Верховина Івано-Франківської області до священника на відправу. У “бусі” їхали 21 людина. Виїхали зі Львова вночі. Коли проїздили смт. Ворохта приблизно о 03.20 год він на долю хвилини втратив відчуття часу та свідомості. Отямився водій вже в кущах, автомобіль лежав перекинутий на лівій стороні і практично всі пасажири попадали на нього. Відкрити дверку “буса” чоловік не зміг і тому вибив скло, через яке вибрався та почав відразу ж телефонувати в поліцію та “швидку”, а потім з іншими людьми, які зупинилися, почав витягувати пасажирів з машини.

Читайте також:  Одразу три нардепи подали до суду на Гройсмана. Стали відомі причини

У матеріалах справи йдеться, що суд вирішив визнати водія винним. Йому призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте також вирішили звільнити водія та дати йому умовне покарання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.