facebook

Вчені знайшли спосіб виявлення раку за допомогою води

Антиген Tn природним чином присутній в організмі.


Фахівці повідомили, як в майбутньому вода допоможе в боротьбі з онкологією.

Іспанські вчені займаються розробкою ефективного засобу для визначення онкології на ранніх етапах, в якому велике значення матиме вода. За словами фахівця з Інституту біофізики Еміліо Хосе Кокінеро, в розробці були вивчені два схожих варіанту антигенів Tn (з’являються в 90% випадків розвитку раку), що відрізняються лише однією амінокислотою – сери новою, або треоніновою, повідомляє “Хроніка.інфо”.

Як пише видання Eurekalert, посилаючись на слова вченого, було встановлено, що антигени по-різному поводяться в воді. Антиген Tn, який пов’язаний з треонін, приймає жорстку форму в розчині завдяки водяній молекулі. Зворотна реакція відбувається з антигеном Tn, пов’язаним з серином. Еміліо Хосе Кокінеро зазначає, що дані відмінності не спостерігаються в газофазних дослідженнях.

Відповідно до заяв фахівця, даний спосіб відстеження еволюції молекули Tn допомагає зрозуміти, якою мірою розвинувся рак, а також розробити препарати, які будуть найбільш ефективні для ранньої діагностики онкологічних захворювань.

Співробітник Інституту біофізики також розповів, що складність полягає в тому, що антиген Tn природним чином присутній в організмі. Тобто, якщо імунна відповідь на Tn вкрай низький, значить людське тіло не сприймає його як сторонній об’єкт. Однак якщо концентрація небезпечної молекули стає вище, це означає, що рак розвинувся.

Вчений додав, що ідеальний сценарій в майбутньому передбачає створення синтетичних молекул, що не присутні в людському організмі, однак мають точно таку ж структуру, що і антиген Tn. Організм буде сприймати їх як чужорідні тіла, і дасть більш сильну імунну відповідь на виникнення злоякісних клітин.

Читайте також:  Отруїлися грибами: на Львівщині троє дітей потрапили до реанімації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.