facebook

Через надання Томосу Росія ще сильніше намагатиметься дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, – Клімкін

Глава МЗС закликав угорську меншину на Закарпатті зберігати пильність



Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що Російська Федерація в десятки разів збільшить зусилля з дестабілізації ситуації у Закарпатській області у зв’язку з очікуваним рішенням Синоду Константинопольської церкви і Вселенським патріархом Варфоломієм про надання Томосу на створення єдиної помісної православної церкви в Україні.

Про це Клімкін сказав на прес-конференції в Ужгороді після зустрічі з представниками угорської меншини Закарпаття, повідомляє УНІАН.

“Одним з моїх звернень до угорських друзів було дуже просте – Росія зараз з прийняттям рішення про автокефалію української церкви збільшить свої зусилля щодо дестабілізації ситуації тут не в два, не в три рази, а напевно в десятки разів. Тобто пильнуйте, будьте сконцентрованими і намагайтеся не розкручувати емоції там, де це сприяє Росії”, – наголосив Клімкін.

“І до речі, навіть в цій дискусії багато хто казав, що те, що відбулося, воно насправді дуже сприяє Росії”, – заявив Клімкін.

За його словами, представники угорської меншини розуміють, що ситуація, яка виникла в українсько-угорських відносинах через закон про освіту, вигідна для РФ.

“Навіть представники угорської громади говорили про це на сьогоднішній нашій зустрічі, розуміючи, що сьогоднішня ситуація, вона шкодить 100% угорцям, шкодить Україні, але вигідна Росії. Що всім зрозуміло, яким чином відбувалися останні провокації. Одна провокація була зорганізована з Придністров’я безпосередньо, інша провокація була зорганізована польськими правими, і зрозуміло, хто ними керував”, – сказав Клімкін.

Читайте також:  Росія перекидає війська в Білорусь — Генштаб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.