facebook

NBA: Чикаго повів у серії з Клівлендом

Буллс виграли перший поєдинок півфіналу Східної конференції.

1618894




Клівленд – Чикаго – 92:99 (15:27, 29:22, 26:32, 22:18)

К: Ірвінг (30 + 6 передач), Шамперт (22), Джеймс (19 + 15 підбирань + 9 передач + 3 перехоплення + 6 втрат), Мозгов (9 + 5 підбирань)
Ч: Роуз (25 + 5 підбирань + 5 передач), Газоль (21 + 10 підбирань + 4 блок-шоти), Батлер (20 + 5 підбирань + 6 передач + 3 перехоплення), Данліві (14 + 7 підбирань), Ноа ( 0 + 9 підбирань), Гібсон (8 + 5 підбирань)
Рахунок у серії: 0-1

Невдало розпочався другий раунд Східної конференції для Клівленда, який програв другий домашній матч з останніх 24-х. Відсутність Кевіна Лава і Джей Ар Сміта позначилася, причому фактично стала ключовою. Імен Шамперт, опинившись у стартовій п’ятірці зробив від себе все що міг за частиною далекої стрілянини, але Клівленд фактично опинився без резерву. Лава запасних команди з Огайо набрала всього дев’ять очок проти 19-ти у Буллс. Чикаго, маючи бойовий склад, з перших же хвилин зустрічі вказав на готовність повною мірою використовувати втрати суперника. У першій чверті на самоті залишили Майка Данліві, який набрав 13 очок, реалізувавши 5/5. Гості відірвалися на 14 очок. Але на початку другої чверті після міні-спурту від Кірка Хайнріка включився Кайра Ірвінг і разом з Джеймсом відповіли ривком 10-2. Потім Майк Міллер трьох підбив підсумок ще одного спурту Кайра (7-2), за підсумками якого перевага Чикаго розтанула до трьох балів. Другу половину Клівленд почав з далекого від Шамперта і чотирьох очок Тимофія Мозгова. У підсумку команда Блатта зрівняла рахунок, і гостям все доводилося починати спочатку. Проте Деррік Роуз і Пау Газоль за підтримки Батлера організували новий пагін – 17-2. Ця трійця за третю чверть набрала 27 очок.

Роуз став найрезультативнішим у складі Чикаго. Звичайно, потрібно покращувати відсоток реалізації (11/26), але три точних дальніх при шести спробах і всього дві втрати при п’яти передачах – вже непогано. У кінцівці зустрічі він отримав травму плеча, але вона не повинна бути складною. При такій перевазі в частині глибини складу у суперника Джеймс і Ірвінг повинні в кожній зустрічі видавати феєричні матчі і відчувати підтримку і прориви від рольових виконавців, інакше погоня за чемпіонством завершиться на цій стадії.

Читайте також:  За підтримки Олександра Шевченка відбувся другий етап масштабних змагань з баскетболу BUKOVEL QUEST

Х’юстон – Кліпперс – 101: 117 (25:19, 25:27, 27:37, 24:34)

Х: Ховард (22 + 10 підбирань + 5 блок-шотів), Харден (20 + 5 підбирань + 12 передач + 4 перехоплення + 9 втрат), Аріза (17 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Пріджіоні (11), Террі ( 10)
К: Гріффін (26 + 14 підбирань + 13 передач + 5 втрат), Кроуфорд (21 + 5 підбирань + 6 втрат), Барнс (20 + 5 підбирань + 4 перехоплення), Редікк (17), Ріверс (17 + 4 перехоплення) , Джордан (10 + 15 підбирань + 5 передач + 4 блок-шоти)
Рахунок у серії: 0-1

Схоже, що Рокетс перевідпочили, а Даллас був занадто слабким суперником. Команду Кевіна Макхейл у домашньому матчі з Кліпперс, які лише два дні тому завершили складну серію проти Сан-Антоніо, вистачило лише на першу чверть. Гості грали без Кріса Пола. Враховуючи його внесок у перемогу над Сперс, здавалося, що у команди Дока Ріверса просто не буде шансів в Х’юстоні. Перша чверть на це вказувала. У гостей нічого не виходило. З-за дуги м’ячі в кільце не летіли (1/10), тлумачного творення не було. Навіть при дев’яти втратах, які коштували 12 очок, Кліпперс програвали шість балів після 12 хвилин. Однак техасці не робили висновків і продовжували недбало грати, допускаючи помилку за помилкою. Варто зазначити, що і Вітрильники не відставали від опонентів і без CP3 також допускали масу втрат. На початку другої чверті, незважаючи на хаотичний баскетбол в частині кількості “терноверів”, перевага господарів становила 13 очок. Всі спроби Метта Барнса, Блейка Гріффіна і Джамала Кроуфорда скоротити відставання гасилися Дуайтом Ховардом, проте поступово каліфорнійці все ж наближалися до Х’юстона. Супермен набрав 11 очок за чверть. Пріджіоні і Сміт додали 10 балів. Однак Вітрильники в свою чергу значно поліпшили відсоток реалізації (55%), але дев’ять втрат за 12 хвилин не дозволили їм вийти вперед.

Читайте також:  У Чикаго розстріляли похоронну процесію

Ніяких кардинальних змін у грі Рокетс не намітилося і після великої перерви. Знову було вісім втрат проти семи у Кліпперс, тільки от гості зрозуміли, що суперник халатно поставився до оборони периметра, і Редікк з Остіном Ріверсом почали обстрілювати з-за дуги. Команда Дока Ріверса реалізувала всі шість дальніх спроб, а Рокетс просто жахливо завершили чверть, пропустивши п’ять очок за останні п’ять секунд. На четверту чверть гості вийшли з перевагою в шість балів.

Ключовий ривок гостей трапився в середині 4-ї чверті, коли Барнс і Кроуфорд поклали з кутів дві трюльники, Редікк середнім завершив спурт 12-0. Джейсон Террі наблизив Х’юстон на вісім очок, але потім Ракети отримали ще один удар від суперника – 10-0. Жахливо відіграв Джеймс Харден, який допустив 9 втрат. Від нього було занадто мало загострень. Передач він віддав пристойно, проте крім творення Рокетс звикли отримувати від нього і ефективну результативність. Всі його атакуючі дії захлинулися у втратах. В цілому Х’юстон записав собі в пасив 24 помилки, які були трансформовані суперником у 34 очки. Оборона периметра сьогодні не працювала. Крім втрат техасці жахливо відіграли в обороні, дозволивши опонентам без Пола здійснити 34 передачі.
За матеріалами: iSport.ua

Шукайте деталі в групі Facebook