facebook

В одній із шкіл Прикарпаття на кір захворіли практично всі щеплені діти

Черговий спалах кору зафіксували цього разу на Прикарпатті у Рожнятівському районі. Дивним є факт, що 90% з тих, хто занедужали – були вакциновані. Як повідомляють ЗМІ, більшість інфікованих – діти, їх аж півсотні, тому в деяких школах одразу оголосили карантин.



Зокрема, у Петранківській ЗОШ вже кілька днів діти не ходять до школи, оскільки майже половина учнів інфіковані кором. Чистину з них госпіталізували. «Першого жовтня не було 30 дітей, другого жовтня – 33. Нині інфіковані вже понад 50 дітей, і щодня звертаються нові хворі. Більшість лікується вдома, шістьох госпіталізували. Лікарі очікують ще звернень, утім такого спалаху, прогнозують, більше не буде», – розповіла директорка школи Жанна Перепічка.

Чому так багато хворих у селі, в амбулаторії пояснити наразі не можуть. Найдивніше те, що 90% інфікованих були щеплені проти кору. До речі, це вже третя школа в області, де призупинено навчання. Нещодавно у Надвірнянському районі Івано-Франківської області через спалах кору до 12 жовтня навчання не було в двох школах – у селах Тисменичани і Верхньомайданськ. Невтішною є і статистика, яку наводить прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Зокрема, за їх даними в Україні показники захворюваності на кір за тиждень зросли на 28%, причому переважно хворіють діти. Протягом минулого тижня на кір захворіли 707 осіб – 189 дорослих і 518 дітей. Це більше, ніж на попередньому тижні на 28%.

У МОЗ також повідомили, що з початку року на кір захворіли 33 165 осіб – 13 184 дорослих та 19 981 дитина. «Всього з початку року від ускладнень кору померло 14 осіб: десять дітей і четверо дорослих. Станом на 10 жовтня в Україні є 654 363 доз вакцин», – доповіли в міністерстві.

Читайте також:  В гуртожитку «бурси» діти потруїлися газом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.