facebook

Здали нерви: чоловік жорстоко убив паралізовану дружину

Як пояснила в суді експерт, в чоловіка спрацював так званий “механізм останньої краплі”, що призвів до виникнення стану емоційної збудженості.



У Запорізькій області засудили селянина, який до смерті побив свою паралізовану дружину, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Подружжя із села Комишуваха прожило в парі 42 роки. Стосунки в них не ладилися. Часто скандалили.

Але чоловік не розлучався заради дітей. А після того, як після перенесеного інсульту жінку паралізувало, і вона не могла себе обходити та рухатися без сторонньої допомоги, постійно за нею доглядав.

Озлоблена на життя дружина часто виливала свою злість на господаря. Кричала, обзивала негарними словами. Чіплялася за будь-яку дрібницю. Але мусив терпіти.

Того дня близько 17-ї години рубав дрова і носив до хати, щоб пропалити в печі. Поки пішов набирати черговий оберемок, дружина, спираючись на табуретку, хотіла вийти на двір. Але зачепилася за поріг, впала, розбила голову та губу і почала голосити. Ледве заволік жінку в будинок і почав обтирати від болота. А вона пручалася і обзивала негарними словами.

У чоловіка здали нерви. Схопив дерев’яну палицю і гамселив що є сили. Скільки наніс ударів та куди бив не пам’ятає. К оли злість минула, кинув палицю в піч і взявся витирати від крові. Дружина деякий час стогнала, а потім замовкла. Спочатку подумав, втратила свідомість. Та лише згодом зрозумів, що мертва. На тілі покійної нарахували близько сотні ударів нанесених тупим предметом.

Як пояснила в суді експерт, в чоловіка спрацював так званий “механізм останньої краплі”, що призвів до виникнення стану емоційної збудженості. Він характеризується накопиченням негативних емоцій до такого ступеня, при якому навіть незначна з точки зору звичайної людини подія викликає у психоемоційний “вибух”, при якому ця особа не здатна повною мірою усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Читайте також:  У Запоріжжі прощаються з Анастасією Ковальовою, яка померла внаслідок підпалу

Враховуючи всі обставини справи, суд призначив покарання нижче від встановленої мінімальної межі.

Чоловіка-убивцю позбавили волі на п’ять років. Крім того, з нього стягнуто 10 416 гривень судових витрат за проведення експертиз.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.