facebook

Лукашенко хоче відправляти студентів в армію під час канікул

“Сьогодні дівчина хоче, щоб поряд з нею був мужик, а не просто хтось там у штанях ходив. І тому зараз я думаю, а як хлопців, які вступили до вишів, підготувати і зробити мужиками”.



Олександр Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію під час літніх канікул, щоб “зробити їх мужиками”.

Про це він розповів на зустрічі зі студентами гродненських ВНЗ, передає БелТА.

“Сьогодні дівчина хоче, щоб поряд з нею був мужик, а не просто хтось там у штанях ходив. І тому зараз я думаю, а як хлопців, які вступили до вишів, підготувати і зробити мужиками”, – сказав він.

Лукашенко зазначив, що таким чином можна боротися з ухильниками від військової служби. На його думку, після першого курсу студенти зможуть отримати початкову військову підготовку, а після другого буде можливість освоїти військову спеціальність. При цьому розподіляти молодих людей потрібно згідно схильностям і програмі, якій навчається студент.

Президент додав, що продовжити військові збори можна буде і на наступних курсах. На думку Лукашенка, після закінчення ВНЗ молоді люди стануть хорошими фахівцями, які отримають офіцерське звання. Однак це лише один з варіантів вирішення проблеми з ухильниками.

“Мужик має вміти розмовляти зі зброєю. В іншому випадку він не зможе захистити свою сім’ю, свою дитину, дружину, матір. Це ж наша функція – захищати і померти заради жінки. Так було завжди”, – заявив він.

На початку жовтня Лукашенко заявив, що вважає ненормальною ситуацію, коли 80% білоруських призовників отримують відстрочку від армії. “Знаєте, ми вимираємо як клас, ми вимираємо як мужики”, – сказав президент Білорусії. Він підкреслив, що через це переважна більшість чоловіків країни не вмітимуть користуватися зброєю в разі війни. Лукашенко зазначив, що в білоруській армії нестача військовослужбовців і пообіцяв опрацювати заходи щодо вирішення цієї проблеми.

Читайте також:  Наступним буде Путін: "Ванга"-Лукашенко "призначив" росіянам президента

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.