facebook

Гройсман назвав причини підвищення ціни на газ

“У нас було тільки два варіанти: або мінімальне підвищення, про яке ми домовилися, або дефолт, галопуюча інфляція, знецінення всіх заощаджень”.



Володимир Гройсман заявив, що без кредиту Міжнародного валютного фонду Україні не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю ТРК Україна ввечері в неділю, 21 жовтня.

“Ціна на газ. У нас було тільки два варіанти: або мінімальне підвищення, про яке ми домовилися, або дефолт, галопуюча інфляція, знецінення всіх заощаджень. Ми вибрали варіант, який можна компенсувати субсидіями. Щоб незахищені люди не відчули підвищення”, – наголосив Гройсман.

Голова уряду підкреслив, кредит МВФ потрібен “не для того, щоб брати нові борги, це для того, щоб віддавати старі. Адже щороку на їх обслуговування ми витрачаємопо $5 млрд”.

За словами прем’єра, кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, отримає субсидію.

“Ми прийняли рішення про розширення програми субсидій. Спростили підхід до оформлення субсидій. Будемо відстежувати в регіонах, щоб кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, була захищена і заплатила тільки частину”, – сказав Гройсман.

Як писав “Вголос”, Гройсман зазначив, що з 1 листопада ціна на газ для населення складе 8 550 гривень за тисячу кубометрів газу.

Нагадаємо, що ще 2017 року прем’єр-міністр запевнив, що жодного підвищення тарифу для населення не буде, «а ті, хто заявляють про можливе зростання цін на 40 %, мають або відповідально працювати, або писати заяву на звільнення».

Читайте також:  Найбагатша співачка України захворіла на коронавірус: заразилися всією сім'єю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.