facebook

На Прикарпатті міст між двома гірськими районами може обвалитися в будь-який момент

На старому гірському мосту з’явилася тріщина.

В Івано-Франківській області старовинний міст, що з’єднує два гірські райони, може обрушитися в будь-який момент, залишивши сотні людей відрізаними від цивілізації.



Міст, перекинутий через прірву, почав руйнуватися від старості – з одного боку споруди на асфальті виникла тріщина, а шматок конструкції відламався і нахилився.

“Їдуть ці лісовози великі, то дерево возять, то ліс, і дуже там гримить. Міст побудований вже 60 років, майже мій ровесник, 60-го року”, – розповіла мешканка Буковця Марія Максимів.

Щоб машини не злетіли в прірву, дорожники встановили бетонні блоки. Але водії кажуть, що для них це також становить загрозу: “Якщо на швидкості, то, напевно, налетів би на нього”.

“Трагічно все може закінчитися, хтось може загинути. Ще як їдуть вдень, то ще так, а коли вночі їдуть… З долини летять, зверху, що тут за поворотом не помітять, і прямо туди”, – розповіла Ганна Мойсюк, мешканка села Буковець.

При цьому найближчий міст звідси дуже далеко, і тому водії змушені ризикувати.

“Трохи боїмося, але що робити, іншої дороги немає. Потрібно сюди, і доводиться їхати сюди”, – пояснив таксист.

Капітальний ремонт дорожники поки не починали, хоча іноді їх все-таки бачать на мосту – вони латають найбільші ями.

“Там накидають щебінки, і нехай воно собі далі там обсипається. Воно і обсипається. Тому що глина, вона не має міцності. Це зробили восени, десь рік зараз, і навесні напухло, і вже діра така зробилася”, – розповіла мешканка Буковця Марія Максимів.

Місцеві жителі побоюються, що скоро міст взагалі обвалиться, адже щодня тріщина збільшується.

“Цієї ями не було, коли я була тут. Трошки була вм’ятина… Через два місяці приїду, так моста не буде. А якщо моста не буде, то життя не буде”, – впевнена жителька Косова Галина Боднарук.

Читайте також:  “Я, конечно, не Нино”: учасниця Х Фактору здивувала суддів віршами (відео)

Як з’ясувалося, міст в селі Буковець знаходиться на балансі служби автомобільних доріг.

“- Хтось перевіряв цей міст? – Так, обстеження мостів проводять двічі на рік, проводиться навесні, є акти обстежень у нас. І тепер ось у вересні. – Питання були по мосту? Ви знаєте, про який міст я говорю? – Якщо чесно, я точно не знаю

– зізналася Людмила Стражник, спікер Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Поки чиновники мудрують, що і з яким мостом робити, люди сподіваються, що він не впаде, адже ця дорога з’єднує села з найближчим райцентром.

Нагадаємо, в середині літа в Павлоградському районі Дніпропетровської області обвалився міст. Надзвичайна подія сталася в той момент, коли по шляхопроводу їхала вантажівка, що перевозила зерно. Міст вважався аварійним ще з квітня.

А перед цим на вулиці Ярославів Вал у центрі Києва сталося часткове обвалення верхньої частини фасаду будівлі. На щастя, обійшлося без постраждалих.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.