facebook

”Дитина плакала, а це знімали на відео”: скандал з цькуванням школярки отримав продовження

Учитель 6-го класу з харківської школи №151, де публічно принизили ученицю через відмову її батьків платити побори на потреби класу, написала заяву про звільнення.

Правда, в школі стверджують – вчителька ні причому. Цькування дитини нібито влаштувала одна з мам, а самого викладача в цей час навіть не було в кабінеті. А ось мама школярки розповіла “OBOZREVATEL” свою версію.



Цькування влаштувала мама

У співтоваристві “Батьки SOS” в Facebook розгорілася суперечка через випадок у школі №151 Харкова. У 6-му класі діти святкували закінчення першої чверті, їли торт. Частування не дісталося тільки одній дівчинці, тому що її батьки принципово не здають гроші на потреби класу.

Навіть повідомлялося, що дівчинку нібито поставили до дошки і сказали, що їй торт не дістанеться, бо її мама не здає гроші.

У самій школі кажуть, що все було не так. За словами заступника директора з виховної роботи Вікторії Калашник, вчителька проводила класну годину. Батьківський комітет попросив вчительку дати їм 15 хвилин в кінці уроку.

“Класний керівник навіть не знала, що тут буде, це теж стало для не сюрпризом. Наприкінці уроку увійшла батьківська трійка з тортом, соками, вони привітали дітей, заспівали навіть пісню їм, а потім стали роздавати торт. Вчителька в цей час вийшла до директора, тому що їй потрібно було вирішити питання з лікaрняним. А коли повернулася, побачила цю ситуацію. Одна з батьків сказала дівчинці, що їй торт не дадуть, тому що її батьки з 1-го класу є неплатоспроможними і не здають гроші. Звичайно, учениця засмутилася. Але ніхто її до дошки не ставив і при всіх не вичитував. Те, що написали в соцмережах – неправда. Ми самі засмучені через цю ситуацію”, – пояснила Вікторія Калашник.

Читайте також:  Залужний захистив дисертацію на засекречену тему та став доктором

У понеділок, 22 жовтня, в школу прийшов тато постраждалої дівчинки зі скаргою. “З ним розмовляла завуч, вони вирішували, що робити в такій ситуації. У нас будуть батьківські збори, буде там присутня і батьківська трійка. Сподіваюся, що мама з батьківського комітету принесе свої вибачення за те, що сказала дівчинці. Ми хочемо вирішити цей конфлікт. Щоб дівчинка залишилася в школі, нікуди не йшла. Підключили до цього і шкільного психолога”, – каже Вікторія Калашник.

Діана стала плакати, а хлопчики знімали на телефон

Хоча мама постраждалої дівчинки каже, що насправді вчителька знаходилася в класі і вся ця історія сталася в її присутності, але вона вважала за краще не втручатися. “Я не думаю, що моя Діана каже неправду. Дитина прийшла зі школи в сльозах”, – заявила OBOZREVATEL мама Тетяна Блінова.

За її словами, в цей день 6-й клас пішов на екскурсію в банк. “Ми були проти, бо це ж не зоопарк і не краєзнавчий музей, навіщо дітей водити в банк? Але Діана подзвонила і сказала, що їй учитель сказала йти обов’язково. Вони повернулися після екскурсії, і ось ця батьківська трійка влаштувала солодкий стіл. Навіть інші батьки про це не знали. Вони зайшли в клас і стали роздавати торт. Діані не дали, вона як дитина запитала, а мені? І тоді діти стали питати, а чому ви Діані не даєте? І мама з батьківського комітету заявила, що не даємо, тому що її тато не здає гроші”, – поскаржилася Тетяна.

Далі Діана запитала, чи може вона піти додому, але ця ж мама їй не дозволила.

“Не вчителька, яка тут була, а чужа мама. Тоді Діана стала плакати, хлопчики стали сміятися і знімати її на телефон. Дівчата запропонували їй свою порцію, але вона відмовилася. Тоді дівчатка пішли з нею в туалет і стояли там, поки це свято не закінчиться. Вчителька весь цей час була в класі, вона навіть сама різала торт. Коли ми потім стали з’ясовувати, в школі сказали, що вчителька була зайнята якимись пам’ятками”, – розповідає мама Діани.

Читайте також:  17 порад батькам та вчителям, як розвивати в дітей лідерські навички

Сама Тетяна каже, що гроші на потреби класу і школи вони здають, але не на всі. “Наприклад, на різні свята в місяць просять по 50 грн. А навіщо? В класі 32 людини, в місяць 1600 грн. Це що, на торт потрібні такі гроші? Чому не по 10 грн?” – пояснює жінка свою позицію.

Самі батьки в соцмережах цю ситуацію не обговорювали. “Хтось написав про це, і ось історія отримала такий резонанс. Ми говорили про це в Viber в класній групі. До речі, батьки навіть не знали, що в класі організовують солодкий стіл, а батьківський комітет пояснив, що, мовляв, хотіли зробити дітям такий сюрприз”, – каже Тетяна. Також батьки Діани нікуди її з цієї школи переводити не збираються.

Вчителька звільняється

За словами заступника директора школи Вікторії Калашник, класний керівник, яка потрапила в скaндaл, не так давно вийшла на роботу, їх сім’я потрапила у важку aвaрiю.

“Її чоловік досі прикутий до ліжка, дитина сильно пострaждaлa. Вона могла взагалі відмовитися від класного керівництва, але не кинула дітей і продовжує працювати. А цей інцидент її просто вибив з колії. Всі ми прочитали, як зараз про нас пишуть в соцмережах. І вчителька принесла заяву про звільнення, сказала, що більше не може працювати, їй важко і фізично, і морально. Хоча вона не винна, вона сама засмучена через те, що сталося”, – підсумувала Вікторія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.