facebook

Вакарчук прийняв рішення про участь в президентських виборах і невдовзі публічно заявить про це – ЗМІ

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук прийняв рішення про участь в президентських виборах і невдовзі публічно заявить про це.


Про це, посилаючись на дані відразу декількох джерел, пише “LIGA.net“. За інформацією видання, він заявить про рішення брати участь в президентських виборах в кінці року.

“Це буде порівнянно з відкриванням шампанського: шумно і несподівано”, – передрікає знайомий з Вакарчуком політик.

За даними трьох джерел, музикант вирішив балотуватися на президентських виборах, але дату оголошення цього тримають в секреті. У вересні відбулася закрита зустріч з послами Великої сімки і Євросоюзу, де музикант нібито пообіцяв дипломатам піти на вибори. Цю інформацію підтвердили кілька знайомих з музикантом нардепів і один джерело поза парламентом. Публічно підтверджувати цю інформацію відмовилися всі співрозмовники журналістів.

Одні джерела стверджують, що нібито затягування з прийняттям рішення це стратегія, і не можуть назвати Вакарчука нерішучим. До того ж, для політика нового зразка у нього нібито є сильні якості: вміє надихати, щирий і вірить в те, що говорить.

Інший співрозмовник видання припускає, що Вакарчук відповів послам Великої сімки ствердно під тиском і остаточного рішення для себе не взяв.

Також наголошується, що стали відомі деякі члени команди і спонсори Вакарчука.

“Кілька співрозмовників кажуть, що Вакарчук повернеться в політику з видавленими з влади реформаторами. Фінансова підтримка надійде, як мінімум, з трьох джерел. Одним з них може стати один Вакарчука, президент інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала. Хоча сам Вакарчук неодноразово заявляв, що він самостійний і не потребує спонсорства “, – сказано в матеріалі.

Можливим соратником Вакарчука в політиці також називається пішов зі скандалом з уряду екс-міністр Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус.

Читайте також:  Мадонна обіцяє американцям оральний секс, якщо проголосують за Клінтон

За інформацією видання, співак також веде активні переговори з демократичним табором. Одне з найбільш близьких йому – об’єднання Самопоміч. Як кажуть джерела, Вакарчук і мер Львова Андрій Садовий самі зрозумілі один одному гравці в демократичному таборі. Союзу з Анатолієм Гриценком в найближчому майбутньому не передбачається.

Відзначається, що Вакарчук і Садовий обговорюють два сценарії спільного походу на вибори. У першому – мер Львова йде в президенти, а музикант підтримує його публічно. Другий – Вакарчук балотується в президенти, а політик знімає кандидатуру на його користь.

У Самопомочі обидва сценарію не відкидають, а у Вакарчука будь-які союзи називають чутками. “Не має сенсу коментувати чутки”, – повідомили в прес-службі музиканта.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.