facebook

Уряд пообіцяв компенсацію комуналки без субсидії: кому світить таке “щастя” і в чому суть

Український уряд компенсує всі витрати на комунальні послуги тим сім’ям, які не встигли оформити субсидію до початку опалювального сезону.


Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, компенсація передбачена, навіть якщо документи будуть подані в листопаді або грудні.

“Незалежно від виду опалення – централізоване теплопостачання, індивідуальне газове або електричне опалення – в разі надходження заяви про призначення субсидії, наприклад в грудні, безповоротна допомога уряду буде призначена з початку опалювального сезону”, – пояснили у відомстві.

Таким чином держава відшкодує комунальні витрати сім’ї за два місяці, оскільки така норма прописана в постанові Кабінету міністрів.

Для отримання державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише заяву та декларацію про доходи. Ніяких інших документів не вимагається.

Готові документи можна:

• самостійно подати до місцевих управлінь праці та соціальної політики, сільських і селищних рад;

• надіслати рекомендованим листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання.

• відправити через інтернет (заповнити заяву та декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua)

Варто нагадати, що раніше в Міністерстві соціальної політики пояснили, що українці мають право оформити субсидію, враховуючи доходи не всіх прописаних, а тільки фактично проживають.

Читайте також:  Кабмін скасував декретну відпустку перед пологами: що тепер чекає на жінок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.