facebook

РаSSєйські найманці в паніці: живими вони НЕ потрібні НІКОМУ!

У випадку закінчення війни постане дуже серйозна проблема: величезна кількість озброєних



найманців-бандитів, які приїхали на Донбас із роSSії у “відпустки”, “на заробітки”, “для помощі” чи просто “на екскурсію”…

Задля того, щоб орда НЕ хлинула через кордон, кремль уже подбав – “загранотряды” раSSєйской армії не пропускають бойовиків у Ростовську область. Після декількох розстрілів «на підході», охочих ризикнути вже немає. Так, одинаки іноді виїжджають. Деякі повертаються додому. Але в момент настання миру і входу українських військ весь натовп «солдатів удачі» буде замкнений путінською бандою в Україні.

Не секрет, що за допомогою війни на Донбасі, росія успішно “сплавила” не найкращих своїх громадян на суміжну територію. І отримати їх уже з бойовим досвідом назад не хоче.

Угоди, які будуть активно просувати на переговорах у Мінську, не дають відповіді на одне важливе питання – куди дівати бойовиків? У наявних угодах туманно прописана доля жителів Донбасу, які воюють на боці терористів-сепаратистів, але зовсім не визначена доля найманців і «добровольців» з Росії. А їх кількість пристойна – озброєних і нікому не потрібних. Чому Путлер на останніх переговорах обійшов цю тему мовчанням, цілком зрозуміло – він робить вигляд, що ніякого вербування на війну в Росії немає. Але замовчування не вирішує проблему. Вони є. Озброєний натовп, не звичний до роботи і абсолютно зайвий в мирний час.

Найманці з великою тривогою дивляться в майбутнє. Назад їх не пропускають російські прикордонники, в Україну – наші військові. І якщо після настання миру вони залишаться в Донбасі – українське громадянство їм все одно ніхто не дасть. Чим вони будуть заробляти на життя? Вони вміють “стрєлять-шманать”, але ці якості в мирній країні категорично не потрібні. Малоймовірно, що після закінчення бойових дії штаб Ахметова буде годувати вчорашніх солдатів удачі. Гуманітарка взагалі призначена не для них.

Читайте також:  "Є ЛЮДИ, ГОТОВІ ЗНЕСТИ ГОЛОВУ" – учасники АТО попередили мера Франківська, що переходять від слів до дій.

Виходить, що ці самі найманці опинилися за крок до ситуації, коли вони нікому не потрібні. Вони не потрібні живими Росії, не потрібні Україні і не потрібні Донбасу. Дуже паршива ситуація, коли живий ти всім заважаєш. Тому що перспектива в цьому випадку занадто очевидна. Не виключено, що в якихось таємних протоколах мінських угод вже прописаний якийсь самогубний штурм укріпленого району силами найманців з метою зменшення їх кількості.

Назвати їх у цій ситуації солдатами удачі якось вже не зовсім правильно.

Солдати невдачі – так буде точніше.

 

Олекса Довбуш (с) для “Український простір Прикарпаття”

Джерела:

http://charter97.org/ru/news/2015/5/5/150333/

http://www.donetskie.com/news/politics/soldaty-neudachi/51514/

Шукайте деталі в групі Facebook