facebook

Експерти з РФ знову стверджують, що Боїнг під Донецьком був збитий Буком

Російська Новая газета посилається на якийсь секретний документ.

1619414




У розпорядженні російського видання “Новая газета” нібито виявився секретний документ, який містить висновки експертів за фактом розслідування катастрофи літака “Малайзійських авіаліній” Боїнг-777, що розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Згідно з інформацією видання, дана робота російських інженерів ВПК (зокрема і того НУО, яке проектує і випускає ракети типу “Бук”) повинна бути спрямована на адресу нідерландських фахівців, які ведуть розслідування авіакатастрофи на Донбасі.

Як наголошується в документі, в ході проведення експертної оцінки було проведено аналіз пошкоджень літака МН17, отриманих в результаті впливу зовнішніх високошвидкісних вражаючих елементів і дослідження вражаючих елементів, витягнутих з конструкції літака. Також була проведена ідентифікація (уточнення) ймовірного типу ракети, підрив якої призвів до руйнування літака МН17 в повітрі; визначені умови зустрічі ракети з літаком в точці підриву бойової частини; визначений ймовірний район запуску ракети.

“Найбільш ймовірно, що до руйнування літака МН17 в повітрі призвів вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 з бойовою частиною 9М314М, що є основною ракетою ЗРК “Бук-М1”, – йдеться в результатах експертної оцінки.

Ймовірно, що ракета рухалася на перетин курсу літака під кутами 72-75 градусів в горизонтальній площині і 20-22 градуси у вертикальній площині.

“На підставі умов зустрічі ракети з літаком визначений найбільш ймовірний район запуску ракети (2,5 Х 3,5 км), що розташовується південніше від н.п. Зарощенське”, – сказано в тексті документа.

Водночас у звіті наводяться дані космічної розвідки Міноборони РФ від 17 липня 2014 року, згідно з якими саме в районі Зарощенське нібито розташовувалися самохідні вогневі установки ЗРК “Бук” Збройних сил України.

Раніше повідомлялося, що останні останки жертв Боїнга, що впав під Донецьком, доставили в Нідерланди.

Читайте також:  Масована атака на Україну: Залужний повідомив, скільки ракет збила ППО

Малайзійський літак, що прямував рейсом MH17, розбився 17 липня 2014 року після того, як він був збитий імовірно ракетою “земля-повітря”. Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

Оскільки дві третини жертв були нідерландцями, розслідування авіакатастрофи було доручено Голландії. Уряд України і Захід вважають, що літак був збитий проросійськими сепаратистами, проте Москва вважає, що відповідальність за загибель лайнера лежить на Києві.

Шукайте деталі в групі Facebook