facebook

Хлопчисько, який у 13 утік на передову в зону АТО, підкорив суддів «Х-фактору» патріотичним репом. Відео

Хлопець, який у тринадцять років утік на передову в зону ведення АТО, отримав від зіркових суддів чотири «так».

Шістнадцятилітній Савелій Федан із Запорізької області, місто Енергодар, став героєм останнього випуску талант-шоу «Х-факор». Нині хлопець навчається у військовому ліцеї. Каже: «Хочу своє життя пов’язати із військовим ліцеєм. Ми там постійно бігаємо, віджимаємося, підтягуємося. Ну, коротше, якщо ти нічого не робиш, значить, робитимеш удвоє більше».

Сава вважає: вступити до цього навчального закладу – це було його найрозумніше рішення після поїздки в АТО. Адже три роки тому цей самий хлопчисько, маючи усього тринадцять років, налякав маму до напівсмерті і прославився на всю країну, коли утік на передову в зону ведення АТО.

«Я в принципі знав, що від мами я підтримки не отримаю, що вона мене не відпустить. Тому я вирішив так трошечки попетляти, – розказує, усміхаючись, уже 16-літній Савелій. – Я мамі такий кажу: мамо, слухай, мене тут кличуть у Дніпропетровськ у госпіталь».

«Я уже вранці йду на роботу, – далі цю історію оповідає мама Катерина. – А мені кажуть: ти знаєш, де твій син. Я кажу: ну так, у госпіталі. Вони кажуть: ну, відкрий Інтернет. Я відкриваю Інтернет – і там на всіх цих сторінках «Тринадцятирічний школяр потрапив у зону АТО». Вбити хотіла, от чесно. От як мама, хотіла просто відшмагати, узяти ременя. Правда, він мені зателефонував і каже: мамо, ти охолонь, а я поки поживу в бабусі і через тиждень вернуся, коли у тебе все спаде. Коли увесь запал мій утихнув, я його, напевно, зрозуміла, чому він так зробив».

Сава згадує про своє перебування у гурті волонтерів, які поїхали підтримати воїнів на фронт польовими концертами: «Страшніше було не бачити позиції чи ще щось, зброю. Найстрашніше було бачити оцю (зітхає) повоєнну розруху. За допомогою «Х-фактору» я хочу свою головну ціль, свій головний посил розкрити: допомагати ближньому, впливати на ситуацію в країні, а не обговорювати її, боротися за свої права, свою незалежність», – цей юнак розмірковує, як дорослий чоловік.

Читайте також:  “Добре тобі, ти там воюєш і маєш 100 тисяч, а я вже 6-й місяць на заробітки виїхати не можу! Може скинеш мені хоч пару тисяч? – кум”

А далі був виступ, який змусив усіх чотирьох зіркових суддів сказати цьому хлопцеві заповітне «так», а зал – підвестися і аплодувати стоячи.

Нижче подаємо текст патріотичного репу авторства Сави Федана, який пролунав із телеекранів на всю країну і вразив до глибини душі багатьох українців. За такою молоддю наше майбутнє!

Ми не продали за роки багатство свого краю,

Бо ціннішого за це я в житті не маю.

Не пощастило поряд жити із такими братами,

Не з хлібом-сіллю зустрічати, а з кулаками.

Вбивали наш народ, культуру, мову та історію,

Нищили землі та віджимали території.

Тепер ви кажете, що в нас тут повсюди фашисти,

Вийдеш на вулицю – тут найманці та терористи.

А скільки ще країн від вас так само постраждали?

Може, Грузію ви теж по-братськи рятували?

Вам не здолати нас – запам’ятайте це, ординці,

Ми на своїй землі не зрадники, а українці!

ПРИСПІВ: Моя країна сильна, вільна і незалежна,

Вона одна-єдина, тільки наша і безмежна.

Нас не здолати, бо наш дух непереможний,

«Схід і захід разом!» – хай вже це почує кожний.

Наша історія велична, тягнеться в віки,

У нас найвойовничіші чоловіки.

Спочатку козаки, вже потім січові стрільці,

І кожен з нас меча тримає міцно у руці.

Стояли на Майдані з дерев’яними кийками,

Тепер на Сході – за бетонними блокпостами.

Ще змалку вишиванка у нашому коді,

Допомагає при будь-якій перешкоді.

Захищає нас з дитинства та оберігає,

Чарує нас красою та містичну силу має.

ПРИСПІВ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.