facebook

У Франківську відкриють пекарню, де працюватимуть люди з інвалідністю

Громадська організація “Родина Кольпінга на Прикарпатті” відкриває в Івано-Франківську пекарню, яка допоможе людям з інвалідністю отримати роботу.



Про це розповів голова організації Володимир Шегда у радіоефірі UA:Карпати.

“Ідея в тому, щоб на цьому робочому місці молоді спеціалісти, люди з особливими потребами, які шукають можливість працевлаштуватися та бути корисними, відчували себе корисними та мали можливість заробити на базові потреби”, – розповів Шегда.

Для фахівців з інвалідністю планують проводити семінари, тренінги, майстер-класи. І не лише з пекарської майстерності. До прикладу, одна жінка вже зголосилася вчити майбутніх працівників готувати варення і джеми.

За словами Володимира Шегди, приміщення під таку пекарню шукали два місяці – вибирали, щоб воно було доступне та приваблювало покупців.

“На початковому етапі буде працювати п’ять людей, згодом плануємо збільшити до восьми”, – розповів Володимир Шегда.

Наразі вже є кондитер і пекар, які їдуть на навчання. Інші посади поки що вакантні.

“Ми хочемо, щоб ці люди відчували себе конкурентоздатними, кращими, успішними. Щоб вони відчули, що їм дали зарплату чи пенсію, бо вони заробили, а не тому, що вони – інваліди”, – зазначив Володимир Шегда.

Зараз закуповують необхідне обладнання і планують завершити підготовку до відкриття пекарні до кінця грудня цього року.

Читайте також:  Жителька Франківщини за хабар оформила інвалідність, щоб її військовозобов'язаний син міг виїхати з країни — СБУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.