facebook

У Львові молода мати продала дитину через інтернет: Не було нікого поряд

Сихівський районний суд Львова визнав винною 21-річну студентку Львівського національного університету ветеринарної медицини з села Біла Чортківського району Тернопільської області в продажу своєї новонародженої дитини.



Восени 2016 роки дівчина, яка вчилася у Львові, зрозуміла, що вагітна, і вирішила продати дитину після пологів. На початку 2017 року його розмістила в соціальній мережі «ВКонтакте» оголошення про намір продати свого ще не народженого немовляти.

В інтернеті студентка познайомилася з якоїсь Іриною (ім’я змінено, виявилася співробітницею правоохоронних органів), яка висловила готовність зробити «покупку». Жінки зустрілися в одному з Львівських кафе, домовилася про ціну – три тисячі доларів. При цьому «продавець» зажадала половину цієї суми вперед для оплати аналізів, обстежень, придбання ліків, оплати житла для окремого проживання.

– У період з березня по травень 2017 року Ірина виконувала умови договору: оплачувала оренду квартири для майбутньої породіллі, купувала їй продукти, речі, ліки, оплачувала обстеження, давала «кишенькові» гроші. Надалі дівчину госпіталізували в пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де народила хлопчика вагою 2950 грами, зростом 51 сантиметрів. Вийшовши з лікарні, породілля отримала другу частину грошей, передала дитину покупниці і на її вимогу написала розписку про отримання грошей за малюка і про відмову від претензій на нього в майбутньому, – йдеться в судових документах.

На судовому засіданні молода жінка повністю визнала вину, пояснивши свій вчинок тим, що не мала батьків, виховувалася в інтернаті, вступила до інституту, при цьому ніхто їй не допомагав. Зустрічалася з хлопцем, від якого завагітніла, але той в категоричній формі відмовився допомагати їй. Хотіла зробити аборт, однак злякалася, та й коштів на нього не було. Тому і вирішила після пологів передати дитину більш забезпеченим людям, понадіявшись, що її син буде виховуватися в належних умовах. У скоєному жінка розкаялася, попросила суд суворо її не карати, врахувати психологічний стан, відсутність близьких людей, які могли б допомогти їй в такій важкій життєвій ситуації …

Читайте також:  У Франківську в одному з мікрорайонів встановили стільці, на яких можна подумати про життя

Сихівський райсуд Львова визнав підсудну винною у вчиненні кримінального правопорушення і з урахуванням всіх пом’якшуючих вину обставин призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.