facebook

“Українська жаба” таки з’явиться у Франківську

Схоже, що незабаром Івано-Франківськ поповниться ще одним ну дуже незвичним пам’ятником. Оригінальну скульптуру хоче встановити міський очільник Руслан Марцінків, повідомляє Франик. Мер подав ідею встановити скульптуру «українській жабі». Як вже напевно кожен зрозумів, мова йде не про звичайне земноводне, а про вічну людську заздрість, котру в народі прозвали «жабою» і котра так часто душить українців. Руслан Марцінків вже прокоментував своє рішення і наголосив, що це зовсім не жарт. Українці народ досить скупий і заздрісний, а така скульптура змусить їх пам’ятати про такі негативні риси і можливо позбуватися їх.

Цю ідею мер подавав на розгляд виконавчого комітету ще пару місяців тому, і от стало відомо, що вчора 1-го листопада виконком погодив рішення і скульптура жаби точно з’явиться у місцевому парку імені Тараса Шевченка.

Наразі, 6 листопада оголосять конкурс на кращий ескізий проект і після цього приступатимуть до втілення ідеї в життя.

Цією інформацією Марцінків поділився на власній сторінці у соціальні мережі написавши наступне:

«Дав доручення встановити пам’ятник жабі. І не простій, а споконвічній, українській! Колоритна істота, яка часто душить наших людей. А що?! Ворога треба знати в обличчя!».

Ідея гарна, дотепна і варта уваги. Можливо ця скульптура стане ще однією родзинкою міста.

До слова, як нещодавно повідомлялося місцевий парк прикрасила ще одна незвична скульптура. Це альтанка у японському стилі. Всі роботи по її будівництву вже завершені, а відтак нова локація приваблює сюди містян і тішить око випадковим перехожим. Відбулося навіть свого роду урочисте відкриття альтнки, з тематичним виступом і дівчатами у традиційному японському кімоно.

Читайте також:  Помер перший соліст групи А'Студіо Батирхан Шукенов

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.