facebook

США заплатять $20 млн за інформацію про лідерів Ісламської держави

Держдепартамент оголосив суму винагороди.

1619393




Держдепартамент оголосив нагороди на загальну суму до 20 млн доларів за інформацію про чотирьох польових командирів угруповання “Ісламська держава”, йдеться в поширеному повідомленні зовнішньополітичного відомства, передає ТАСС.

“Держдепартамент оголошує винагороди за інформацію про чотирьох ключових лідерах в ІД. Держсекретар затвердив винагороди до 7 млн ​​доларів за отримання інформації про Абд аль-Рахмана Мустафу аль-Кадулу; до 5 млн доларів – Абу Мохаммеда аль-Аднані і Тархана Таймуразовича Батірашвілі, за інформацію про кожного; і до 3 млн доларів – про Таріка бен Аль-Тахар бен аль-Фаліха аль-Авні аль-Харзи”, – наголошується в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що аль-Кадулі займався терористичною діяльністю в Сирії, після того як був звільнений з в’язниці в 2012 році. Аль-Аднаном, за даними Держдепартаменту, є “офіційним представником” угрупування “і неодноразово закликав до нападів на жителів західних країн”.

Батірашвілі, більш відомий як Умар аль-Шішанов, входить в “раду” ІД і “керував військовою в’язницею ІД в сирійському місті Аль-Табка, в якій, як передбачається, перебували іноземні заручники, а також координував фінанси угрупування”.

В Іраку вбито одного з ватажків “Ісламської держави” – ЗМІ

Раніше повідомлялося, що у бойовиків ІДІЛ новий ватажок.

Читайте також:  Ведуча в прямому ефірі випадково посвітила білизною

Шукайте деталі в групі Facebook