facebook

У Франківську на вулиці Довженка стріляли в 30-річного чоловіка

Стрілянина сталась, сьогодні, 3 листопада на вулиці Довженка

Порушник рухався на велосипеді і заїхав у потерпілого. Після цього словесно вчепився до перехожого. Між ними виникла суперечка. Потім велосипедист витягнув пневматичну зброю і пригрозив перехожому, повідомляє сектор комунікації обласної поліції.



Потерпілий, зрозумівши небезпеку, почав відходити. Але правопорушник йшов у слід за ним і нецензурно висловлювався, а потім вистрілив декілька разів.
Цими діями спричинив потерпілому множинні садна та підшкірні рани голови.

Потерпілим виявився 30-річний франківець, який раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Він чекав на товариша. Каже, що стрілець спочатку чіплявся, а потім раптово взявся за зброю. Чоловік не знає зловмисника.

З місця події порушник втік, але не на довго: в обідню пору правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 41-річний франківець, який також не притягався до кримінальної відповідальності.
Зброю чоловік викинув, але коробку від неї поліцейські знайшли у нього дома. Затриманий поводився агресивно і нецензурно висловлювався у бік поліцейських.

Полісмени також встановили, що правопорушник напередодні без причин накинувся на жінку. Спочатку штовхав, а потім кинув у неї недопалком. Перехожий чоловік заступився за жінку, а нападник кинувся навтьоки. Перехожий наздогнав його, але той витягнув зброю і пригрозив, що вистрілить, якщо чоловік не вступиться.

Завтра зловмиснику оголосять підозру за ч. 1 ст. 296 ККУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років) та ч. 4 ст. 296 ККУ (Дії вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень,- караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років), а далі суд обере міру запобіжного заходу.

Читайте також:  Франківець випустив у свого друга дев’ять куль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.