facebook

Елон Маск представив акумулятор для дому від Tesla

Система від Tesla може стати частиною способу життя, який передбачає відмову від використання викопного палива.

1618039



Глава компанії Tesla Motors Елон Маск представив акумуляторну систему Tesla Energy, передає Reuters. Презентація продукту відбулася в Лос-Анджелесі.

За словами Маска, проект повинен суттєво змінити процес світового споживання енергії та енергетичну інфраструктуру.

Акумуляторна система може використовуватися як в будинках, так і на підприємствах.

Продукція отримала назву Powerwall. Це літієво-іонна батарея, яка заряджається від сонячних батарей або від домашньої мережі. Система також зможе забезпечити резервне енергопостачання, якщо в будинку сталося відключення електроенергії.

Як вважають у компанії, така система може стати частиною способу життя, який передбачає відмову від використання викопного палива. Це дозволить людям встановлювати сонячні батареї на дахах і забезпечувати цією енергією будинки і заряджати акумулятори електромобілів.

Найменша модель Powerwall, яку представив Маск, являє собою контейнер шириною трохи більше 15 см: його можна повісити в гаражі або на зовнішній стіні будинку.

Ціна Powerwall складе $ 3,5 тис. За систему потужністю 10 кВт / год і $ 3 тис. – 7 кВт / год. Передзамовлення на сайті можна зробити вже зараз, а доставка почнеться влітку.

За словами Маска, провідним, але не єдиним партнером Tesla в цьому проекті буде компанія SolarCity Corp. Глава Tesla Motors також повідомив журналістам, що компанія очікує отримати низький, але при цьому зростаючий валовий прибуток від цього продукту в четвертому кварталі. За прогнозами бізнесмена, прибутковим проект може стати у наступному році.

За оцінками Deutsche Bank, продаж акумуляторних систем може принести Tesla $ 4,5 млрд.

Зараз Tesla також будує найбільший у світі акумуляторний завод в американському штаті Невада. Вартість проекту оцінюється в $ 5 млрд. Маск розраховує втричі знизити собівартість батарей за рахунок масштабу виробництва.

Читайте також:  Дідусь, що продавав мед на Tesla, розповів про гроші на електромобіль та візити Ющенка (відео)

Раніше повідомлялося, що Елон Маск запустить у космос 700 супутників для роздачі інтернету.

Шукайте деталі в групі Facebook