facebook

Рада збільшила штрафи за “євробляхи” в десятки разів

Збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.



Верховна Рада ухвалила закон, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією. За ухвалення закону “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” (№8488) у другому читанні та в цілому проголосували 245 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу.

За порушення встановлених правил передбачений штраф у розмірі 34 тис. грн. Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація – 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту. За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривен, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) – 170 тисяч гривень або його конфіскація за рішенням суду.

Крім цього, вводиться автоматизований обмін інформацією між органами доходів і зборів, Державною прикордонною службою та органами Національної поліції з метою контролю за використанням на території України транспортних засобів особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України та/або поміщені у митний режим транзиту.

Читайте також:  Двоє загинуло, сім госпіталізованих: автобус на франківських номерах зіткнувся з потягом. ВІДЕО

Згідно з пояснювальною запискою, норми про збільшення штрафних санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів у митному режимі транзиту і митному режимі тимчасового ввезення, а також за керування водієм транспортним засобом, яким порушено терміни його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту, за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності і за передачу його у володіння, користування або розпорядження іншим особам, набирають чинності через 180 днів з дня, що слідує за днем опублікування цього закону.

Як повідомляв УНІАН, власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акцію протесту біля Верховної Ради, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами. Сьогодні, 8 листопада, парламент прийняв закон, метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів. Проблема з нерозмитненими авто на єврономерах існує вже давно, і з кожним роком кількість таких машин збільшується.

У лютому УФС повідомляла, що в Україні перебувають майже 425,4 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з яких понад 246,4 тис. – з порушенням терміну перебування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.