facebook

На Луганщині в бою загинули два солдати Коломийської гірсько-штурмової бригади(ФОТО)

9 листопада неподалік селища Кримське на Луганщині загинули від кулі снайпера два солдати Іван Воробей та Євген Летюк із 10-ї гірсько-штурмової бригади.
Про це на брифінгу в прес-центрі штабу ООС у суботу розповів командир їхнього батальйону Володимир Бабанін, інформуємо з посиланням на “Новинарня“.



Іван Воробей мав 19 років. Він народився в селі Дігтярівка Новгород-Сіверського району Чернігівщини.
Солдат, заступник командира бойової машини – навідник-оператор гірсько-штурмової роти 8 ОГШБ (в/ч А3029) 10 ОГШБр.

Євгенові Летюку був 21 рік. Він також солдат 8-го гірсько-штурмового батальйону “десятки”. Загиблий на Луганщині. Летюк – сам зі Станично-Луганського району. На контракт у ЗСУ прийшов лише 29 липня 2018 року.

За даними штабу, під прикриттям вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів 82-го калібру позиції українських захисників тут обстрілював снайпер.

Як зазначив комбат Володимир Бабанін, 9 листопада, о 21:15, окупанти відкрили зосереджений вогонь зі стрілецької зброї по одному з опорних пунктів, що розташований впритул до Бахмутської траси. Командир роти, оцінивши тривалість та інтенсивність вогню, прийняв рішення на подавлення вогневих засобів противника. Першими в бій вступили розрахунки чергових вогневих засобів, по яких згодом окупанти відкрили вогонь з автоматичних та станкових гранатометів.

За його словами, маневр вогнем дозволив подавити вогонь противника, але врятувати життя двох героїв вже не вдалося.

Довідка

10-та окрема гірсько-штурмова бригада (10 ОГШБр, в/ч А4267, пп В3950) — тактичне формування гірської піхоти Сухопутних військ Збройних сил України. Формування підпорядковане оперативному командуванню «Захід». Бригада була сформована у місті Біла Церква 1 жовтня 2015 року. Пунктом постійної дислокації визначено м.Коломия Івано-Франківської області. Головним завданням частини є ведення бойових дій у гірсько-лісистій місцевості.

Читайте також:  Гостинне Прикарпаття: на Коломийщині з автомобіля тернополянина вкрали 90 тисяч гривень. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.