facebook

Окуляри, що оздоблюються на Франківщині підкорюють американських знаменитостей

Унікальна історія про те, як наш традиційний гуцульський орнамент підкорює американський континент. Мова йде про американця Ніка Розара, котрий проживає у Брукліні але має українське коріння.

І от одного разу Нік приїхав на Прикарпаття, щоб трішки дізнатися про Україну та ознайомитися із місцевою культурою. Побувавши в Івано-Франківську та навколишній місцевості, найбільше що вразило Ніка, це гуцульський орнамент, котрим тут прикрашають різноманітні дерев’яні вироби. Американець вирішив, що це може бути чудовим доповненням, якоїсь речі або аксесуару, що точно сподобається американцям. Таким аксесуаром виявилися окуляри. Приїхавши в Бруклін, хлопець взявся за створення власного бренду, адже був впевнений в успіху своєї справи. В Брукліні виготовлялася дерев’яна основа окулярів, згодом Нік відправляв їх у Івано-Франківськ, а тут місцеві майстри доповнювали річ цікавим і оригінальним орнаментом, повідомляє Франик.

Наразі бренд досить відомий в Америці, а одна пара окулярів вартує понад 170 доларів. Цими окулярами вже похизувалися американські знаменитості, такі як Брія Блессінг та телеведуча Карлі Ріттер. Обидві висловили найкращі відгуки про придбану річ, та побажали Ніку вдалого розвитку цієї справи.

Що ж до Ніка то він справді молодець. Знайшов таки можливість повідомити про таку прикарпатську унікальність на західному континенті.

На Прикарпатті взагалі є чимало цікавих та унікальних речей, традицій, котрими потрібно ділитися, про котрі потрібно говорити і котрі потрібно берегти. Неповторність та колорит нашого краю вражає і дуже чудово, коли його оцінюють і на заморських континентах.

Читайте також:  Лікар розповів, з якого віку діти можуть носити сонцезахисні окуляри

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.