facebook

“Модний” скандал через фото: чому переможницю “Star Face of the Season” позбавили титулу

Переможницю Франківсього конкурсу краси «Star Face of the Season 2018» Софію Гунерську позбавили титулу.

Про це стало відомо з офіційної заяви оргкомітету.

“Не дійшовши спільної згоди з переможницею 11 сезону SFS s’s 2018 – Софією Гунерською та порушенням з її сторони морально-етичних норм і цінностей, проявом некультурної та агресивної поведінки, а також часткового наклепу та погроз, оргкомітетом SFS було прийняте рішення припинити будь-яку співпрацю із нею”.


“27 вересня відбулася зйомка піар кампанії до 12 сезону іміджевого конкурсу краси та моди SFS, в якій за попередньою домовленістю та усною згодою сторін взяли участь переможці 11 сезону SFS – Ерік Никифорук та Софія Гунерська. В організації зйомки участь брала команда людей включаючи організаторів подіі, стиліста, візажиста, перукаря, фотографа та відеографа. 24 жовтня в соціальних мережах SFF та SFS був опублікований рекламний постер із фотографією Софії та Еріка. В рекламних цілях були надруковані постери та запрошення із їхніми зображеннями”, – розповідає голова оргкомітету іміджевого конкурсу краси та моди «Star Face of the Season» – Олександр Грабовський.

28 жовтня, 4 дні після запуску піар кампанії, до координатора конкурсу SFS, Ольги Галушки в соціальній мережі Instagram звернулася Софія Гунерська із вимогою негайно видалити фото з рекламної кампанії (скріншоти діалогу прикріпляються), обґрунтувавши це тим, що дане фото «явно не тягне», «це не професійно». Зі слів Софії стало зрозуміло, що світлина не відповідає баченню «її команди» та самої дівчини. ⠀

Після вирішення даної проблеми для зйомки у піар кампанії була запрошена Тетяна Кубарич (перше віце-зіркове обличчя SFS s’s 2018), яка за результатами голосування членів журі отримала 2 місце за підсумками набраних балів. 5 листопада в офіційних профілях SFF та SFS був опублікований анонс з поясненням причини припинення співпраці з Софією Гунерською. Згодом у профілі Софії з’явився запис з некоректною інформацією та їі версією даної ситуації.

Читайте також:  “Відтягнули дівчину у кущі, де вона і померла від холоду”: Моторошна трагедія на ранок після Нового року

Софія Гунерська ситуацію прокоментувала так:

“1 червня цього року я перемогла у конкурсі starfaceoftheseason. Одним із головних призів для переможців є піар-кампанія для 12 сезону, в якій і сліду мого немає. То ж чому у профілях starfaceoftheseson немає жодної згадки про мене? Чому всі відео-та фотоматеріали з моєю участю були видалені? Та й взагалі, чи я ще переможниця)? Отже по порядку. Зйомка для піар-компанії була. Все почалося з того, що без мого відома та без моєї згоди, опублікували моє фото на рекламному плакаті 12 сезону, яке, на думку моєї команди, вийшло вкрай невдалим та непрезентабельним.
Моїм першим кроком стала вимога видалити та замінити фото. Врешті- решт перед зйомкою ми домовились узгоджувати макет перед публікаціями! На моє здивування я отримала відповідь: «… фото не обов‘язково має відповідати баченню моделі. Тим більше фото з моделями ніколи не узгоджуються.» Я пояснила, що маю повне право звернутися до суду, бо згідно закону заборонено публікувати матеріали без згоди особи, тим паче у рекламних цілях. Моя вимога залишалася без змін.”

“Мене до відома про те, що мене позбавляють титула «Зіркового обличчя сезону» і всі фото та відео зі мною вже видалені.
Тут вже прийшлось організатора поставити на місце і пояснивти, що організатори не мають права, чи підстав позбавити мене титулу, адже я оплатила свою участь, виконала всі умови конкурсу, приклала скільки зусиль, часу та енергії і врешті чесно перемогла. Окрім того, титул присудило журі, а не організатор. Через годину я отримала повідомлення, що все ж мене не позбавляють титулу «Зіркове обличчя сезону».

“Я йшла на конкурс, який вважала найкращим у Івано-Франківській області”- розповідає Софія.
“Те, з чим я зіткнулася, було далеким від картинки, яку так вправно розмальовують глядачам, спонсорам та учасницям. На мою думку, СФФ давно перестав бути добрим родинним клубом з сімейною атмосферою для моделей, про яку так часто згадують організатори. Цим тут навіть не пахне! Зсередини все виглядає сумно. Конкурс схожий на мильну бульбашку. Є величезний дисбаланс між тим, що подається на зовні та що є всередині. Відверте дилетанство та непрофесійність в роботі з моделями. Помітно, що в гонитві за заробітком головні організатори втрачають добрі відносини з партнерами та спонсорами, які доклали безліч зусиль, щоб старфейс був старфейсом. До прикладу, конкурс існує 6-й рік, але досі немає офіційно затверджених правил проведення конкурсу принаймні на мої звернення, як учасниці, мені його не надали. До організаторів чимало питань в правовому полі їхньої діяльності. Я перемогла в декількох номінаціях, однак мені дали тільки один титул. Чому? Така норма не регламентується жодними правилами, яких й не було по факту. Складається враження, що умови вигадувались під час самого конкурсу.”

Читайте також:  Повернулася у вогонь, бо сама була мамою: історія загиблої викладачки під час пожежі в одеському коледжі шокувала українців (фото)

Ідеальною моделлю для СФФ – є модель, до якої ставляться як до товару, предмету, який можна використовувати в цілях просування себе, хоча з першого ж заняття говорять, що Ви прийшли, щоб показати себе. А насправді це має бути модель, яка не має права на висловлення власної думки та, боронь Боже, постояти за себе, а якщо ж у неї вистачило духу і поваги до себе, щоб висловити свою думку і заявити про свої права, то всі публікації з нею можуть бути в один момент видалені. Таке враження, що засновники зупинились в розвитку і продовжують все робити на рівні студентського клубу “самоорганізації та дозвілля”, – каже Софія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.