facebook

Арештували майстра, пічника та їхнього начальника, через яких вчаділо восьмеро людей

Під домашній арешт помістили одразу трьох відповідальних осіб: керівника Виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства, майстра та пічника. У Житомирі обрали запобіжні заходи підозрюваним у порушеннях, що призвели до загибелі вісьмох людей.

Повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Житомирській області. Трагедія із вісьмома загиблими, з яких двоє маленьких діток, сталася ще 5 березня поточного року в одній із квартир міста Бердичева.

В помешканні було виявлено тіла господаря дому, 1966 року народження; господині, 1970 р. н.; їхнього сина 1990 р. н., його дівчини, 1997 р. н.; дочки хазяїв, 1995 р. н., та її маленьких дітей, хлопчика 2014 р. н. та дівчинки 2017 р. н. Восьмою жертвою виявилася знайома, колишня сусідка 1967 р. н., яка у них ночувала. Слідство встановило, що причиною їхньої смерті стало отруєння чадним газом. І ось більш як через півроку, 9 листопада, директору, майстру та пічнику ВЖРЕПу оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.



13 листопада усім трьом обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), чч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Відповідні підозри оголошені трьом особам, чиї дії або бездіяльність призвели до трагічних наслідків – смерті 8 людей. Так, слідчі встановили, що пічник під час періодичного обходу не виконав свої обов’язки у повному обсязі, а також у службовій документації підробив підписи окремих мешканців будинку.

Його керівники, майстер та директор підприємства, не проконтролювали дії підлеглого всупереч посадовим інструкціям та законодавству України. 13 листопада Корольовський районний суд м. Житомира розглянув клопотання слідства про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно усіх трьох осіб та виніс ухвали про застосування домашнього арешту.

Читайте також:  У Дніпрі чоловік вистрибнув з 8 поверху і впав на жінку

Санкція статей обвинувачення передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або ув’язнення на термін до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на строк до 3 років чи без такого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.