facebook

У Косівському районі затримали ЗІЛ та 6 кубометрів лісу без документів

В ніч на 14 листопада дільничні офіцери Косівського відділу поліції затримали у селі Стопчатів Косівського району водія.
На ЗІЛ157 було навантажено 6 м3 дерева породи дуб без документів. Про це повідомляє Косівський відділ поліції.



Вантажівку доставили до Косівського відділу поліції. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 КК України (Незаконна порубка лісу). Проводиться досудове розслідування.

У поліції повідомляють, що водій раніше вже був засуджений за незаконну порубку лісу. Тоді йому присудили 240 годин громадських робіт, однак на громадські роботи він не виходив і їх не відбув без поважних на те причин. На підставі цього Косівський районний сектор ДУ “Центр пробації” направив подання про притягнення його до кримінальної відповідальності. А Косівський відділ поліції 7 листорада розпочав досудове розслідування за ч. 2 ст. 389 КК України.

14 листопада йому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 389 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, з 1 січня 2019-го лісові господарства будуть платити податки до бюджетів місцевих рад. Для громад це, звісно, позитив, бо їхні бюджети зростуть. На Франківщині ОТГ рахують майбутні прибутки, у лісгоспах бояться банкрутства.

За даними Івано-Франківського управління лісового та мисливського господарства, 626 тис га (41 %) адміністративної площі області вкрито лісами. 75 % лісового фонду закріплені за державними лісгоспами, а 25 % ділять між собою спеціалізовані підприємства.

Читайте також:  "Запрошуємо нуль українців": польський ресторан потрапив у міжнародний скандал

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.