facebook

Суд обрав покарання підлітку, який убив у ДТП подругу: 16-річна Катя на кладовищі, а винуватець трагедії вже вдома

У Харкові суд вибрав запобіжний захід 17-річному хлопцю, який влаштував смертельну аварію в Куп’янську. Аварія сталася вночі 11 листопада. У ДТП загинула 16-річна дівчина.

В день трагедії підлітки святкували в ресторані день народження дочки заступника мера Куп’янська. На відео, опублікованих в Insagram, гості торжества пили алкоголь. І хоча загибла Катя повинна була їхати додому на таксі, хлопці, які відпочивали поруч в кафе, запропонували дівчатам підвезти їх додому. Троє з них погодилися.

Будинок Каті був останнім по маршруту. Дівчина не доїхала до нього 200 метрів: автомобіль потрапив в аварію і перекинувся. Хлопців, що сидять на передньому сидінні, врятували подушки безпеки, а Катя загинула.

“Катя не мала сідати в цю машину. Нехай вони не розповідають, там швидкість була більше 150 кілометрів на годину. Стовп збили, колесо відірвалося”, – говорить батько дівчини, оглядаючи місце загибелі 16-річної дочки.

Він не вірить, що легковик їхав зі швидкістю 80 кілометрів на годину.

Як відомо, іномарку Volkswagen взяв без дозволу у батьків 17-річний хлопець, який ще не мав водійських прав. Але в момент трагедії за кермом був його 17-річний друг Василь, який не впорався з керуванням.

У поліції повідомили, що підліток був п’яний. Але, за словами радника прокурора Вікторії Дубовик, ця інформація – попередня.

Сам же Василь на питання журналістів про те, скільки він випив того вечора, не відповів. Його батько і офіційний представник в залі суду не дали ЗМІ поспілкуватися з підлітком.

Юний водій в суді заявив, що в вечір трагедії не вживав спиртне. При цьому він свою провину визнав і сказав, що більше не сяде за кермо.

Читайте також:  Після зіткнення з вантажівкою франківська маршрутка зачепила ще один автомобіль




“Подруга була спільна. Я винен. Каюсь”
, – заявив Василь.

В якості запобіжного заходу суд обрав підлітку утримання під домашнім арештом до 11 січня 2019 року. Розслідування триває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.