facebook

Чи матимуть можливість заробітчани отримати субсидію

Обурення багатьох українців, особливо в західних областях, де серед заробітчан більшість молодих та середнього віку людей викликав намір української влади оподатковувати їхні ж зароблені «кровні». Декларування доходів при призначенні субсидій є необхідною умовою для українських громадян, які працюють за кордоном, для коректного розрахунку нарахувань. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра соціальної політики Андрія Реву.

«Пропозиція про необхідність декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їх оподаткування. Інакше працівники отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами. Справа в тому, що всі бажаючі отримати субсидію повинні декларувати всі свої доходи, як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, які надходять з-за кордону. На практиці відбувається наступне – хто живе і працює в Україні, платить податки часто не отримує субсидію, оскільки чесно декларує всі доходи…


А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією. В результаті їм субсидія нараховується в більшому розмірі, ніж це могло бути при чесному декларуванні доходів. Це відбувається за рахунок нас з вами – платників податків в Україні», – цитує міністра прес-служба. Рева також відзначив, що про оподаткування в результаті декларації отриманих з-за кордону доходів не йдеться, оскільки всі податки з цих доходів було сплачено в державі перебування, а їх оподаткування податком в Україні було б подвійним оподаткуванням.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет міністрів України вніс зміни в програму оформлення урядової допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг. Зокрема, з 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються в сукупному За даними різних аналітичних центрів, майже 12 мільйонів громадян України є заробітчанами, а протягом останніх двох десятиліть на заробітки виїхали 15-20% українців.

Читайте також:  Росія намагалася викрасти дані про розробку вакцини проти Covid-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.