facebook

Іл-76 з евакуйованими з Непалу українцями приземлився у Борисполі

О 03:53 літак Іл-76 Міноборони України приземлився в аеропорту Бориспіль.

1619979




Літак Іл-76 з евакуйованими з Непалу українцями приземлився о 3:53 в Києві. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

“7 травня о 03.53 літак Іл-76 Міноборони України приземлився в міжнародному аеропорту “Бориспіль”. На борту літака перебуває українська експедиція на чолі з в.о. глави ДСНС Зоряном Шкіряком, 87 евакуйованих осіб, з них 76 громадян України і 11 громадян інших держав, співробітники ДСНС, група дипломатів МЗС України, журналісти”, – йдеться в повідомленні.

УНН веде пряму онлайн-трансляцію з аеропорту, куди прибули українці.

Нагадаємо, землетрус в Непалі стався 25 квітня. Відтоді українців ніяк не можуть евакуювати. Раніше в Індію був відправлений літак Міноборони, але в Непал він так і не вилетів через поломку.

У літака з Непалу з українцями на борту пробилося колесо – ЗМІ

Як повідомляв Кореспондент.net, планувалося, що українці вилетять з Непалу 4 травня в 4: 00-5: 00. Проте пізніше командир екіпажу Іл-76 повідомив, що літак не змогли відремонтувати, тому що деталь, яку надіслало Міноборони з Києва, виявилася несправною. Вранці 6 травня Іл-76 з евакуйованими з постраждалого від землетрусу Непалу вилетів з аеропорту столиці Індії Делі в столицю Азербайджану Баку.

Читайте також:  Останній рейс: в Україну повернулися ангели літака МАУ. Прощання із жертвами авіакатастрофи триватиме у “Борисполі” до 19 години

Шукайте деталі в групі Facebook