facebook

В Україні скасовують надзвичайні заходи в енергетиці

Надзвичайні заходи діяли з серпня минулого року.

1619928




Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не буде в травні продовжувати режим надзвичайного стану в енергетиці. Про це журналістам після засідання РНБО заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, передає РБК-Україна.

“Надзвичайні заходи продовжувати не будемо. Насправді їх доцільність відсутня. Через постанови про регулювання ринку енергетики в зоні АТО ми в істотній частині проблеми знімемо… У травні надзвичайні заходи вже не діятимуть”, – заявив Демчишин.

З його слів, найближчим часом набуде чинності постанова Кабміну про ринок енергетики в зоні АТО, покликана вирішити проблеми з платежами на Донбасі і з постачаннями електроенергії в обидві сторони.

Нагадаємо, вперше уряд затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії в серпні 2014 року. На початку жовтня надзвичайні заходи були продовжені ще на один місяць.

Згідно з постановою, тимчасові надзвичайні заходи можуть застосовуватися на період, що не перевищує один місяць. При цьому Кабмін має право прийняти рішення про продовження терміну дії вжитих заходів, але не більше ніж на один місяць.

Зокрема, на період застосування відповідних заходів, суб’єкти електроенергетики незалежно від форми власності зобов’язані діяти у відповідності зі стандартами операційної безпеки функціонування об’єднаної енергетичної системи та оперативних команд і розпоряджень держпідприємства Укренерго.

Читайте також:  "Якщо ми переживемо цю зиму, ми переможемо у війні": Зеленський про захист енергетичної системи України

Шукайте деталі в групі Facebook