facebook

Несподівана смерть молодої вчительки у школі: батьки б’ють на сполох і не пускають дітей на уроки

У школі Рівного зафіксували смертельну інфекцію – на уроках молода вчителька відчула себе зле і вже через кілька днів вона померла в лікарні від менінгококу. Зараз класи цієї школи напівпорожні, оскільки батьки не пускають учнів на заняття.



Вчителька початкових класів Олена Фурман померла в день свого народження, їй було лише 23 роки. Причина смерті – менінгококова інфекція. Цей діагноз налякав усю школу, і зараз в молодших класах на уроки не ходить третина учнів.

При цьому в класі померлої вчительки четверо учнів виявилися носіями інфекції. Вони не хворі, але можуть заразити інших: менінгококова інфекція передається навіть повітряно-крапельним шляхом. Виникає запалення мозку і в цьому випадку є великий ризик летального результату.

“Діти ходять по всій школі, їдальня одна, туалети одні. Я сьогодні в школу не пустила і не пущу, поки все не владнається. – Я проти, щоб пускати дитину в школу. Хвилюємось про здоров’я дітей. Хотіли б, щоб на карантин закрили школу, щоб небезпека минула”, – кажуть батьки учнів.

У свою чергу директор запевняє, що немає жодних причин для хвилювань, оскільки в школі провели знезараження класів, де викладала вчителька.

“Діти, які були виявлені як носії захворювання, проходять лікування. Після повторних оглядів будуть допущені до освітнього процесу”, – пообіцяв директор школи Олег Кроль.

Епідеміологи обстежили 50 учнів і 30 педагогів і дійшли висновку, що закривати школу не потрібно, адже інкубаційний період менінгококової інфекції вже минув.

“Збудник нестійкий у навколишньому середовищі. Якщо вологе прибирання і провітрювання, то збудник швидко гине. Тим більше, він небезпечний при близькому контакті – обіймах і поцілунках”, – пояснив Віктор Мороз, головний епідеміолог Рівненської області.

Читайте також:  На Косівщині потрійна ДТП з трьома потерпілими: водію ВАЗу затиснуло ноги

Однак заради власного спокою ще 30 школярів з ініціативи батьків здали аналізи. Чи є у цих дітей менінгококова інфекція – епідеміологи повинні сказати вже завтра. Лише тоді учням дозволять прийти на заняття в школу, де сталася трагедія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.