facebook

Проломлений череп і перекинута коляска: «в устілку» п’яний водій збив вагітну з дитиною

Тільки-но в Україні підвищили штрафи за кермування в нетверезому стані, як сталася нова резонансна ДТП із п’яним водієм.

Вміст алкоголю у крові винуватця зашкалював! У Дніпропетровській області водій у стані алкогольного сп’яніння збив вагітну, яка ішла узбіччям, штовхаючи дитячий візочок із дворічним сином. Інцидент стався напередодні, 22 листопада, в місті П’ятихатки, повідомляють у прес-службі Нацполіції у регіоні.

З даними правоохоронців, аварія сталася близько дев’ятої ранку. Внаслідок наїзду у 31-річний жінки на восьмому місяці вагітності проломаний череп: із відкритою черепно-мозковою травмою з місця подій її госпіталізували до реанімації місцевої лікарні. Малюк, який сидів у візочку, відбувся незначними забоями. Його теж доставили до мед закладу.

За інформацією правоохоронних органів, водія, який збив маму при надії з первістком, затримано. Одразу після скоєння злочину поліцейські провели освідування 50-річного чоловіка на стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Згідно з результатами алкотесту, вміст алкоголю у його крові перевищував норму в 11 (!) разів! Керманич, що ледве тримався на ногах, «надмухав» у драгер 2,22 проміле.




«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Водію загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого»
, – повідомили в поліції.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада посилила відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. За таке правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафу від 17 000 до 34 000 гривень із втратою права керувати транспортними засобами до трьох років.

Читайте також:  Готуйтеся – суне буря: синоптик попередила українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.