facebook

Прикарпатець купив авто за гроші, які виносив із церков. ВІДЕО

62-річний уродженець Рожнятівщини обікрав приблизно півсотні церков за чотири роки.


Як писав КУРС, зловмисника затримали 13 листопада за скоєння крадіжок із церков та сільських рад, лікарень та інших бюджетних закладів на території Івано-Франківщини.

Його найулюбленішими та найприбутковішими місцями скоєння злочину були сільські храми, йдеться в сюжеті Надзвичайних новин.

Вночі чоловік проникав усередину і за лічені хвилини виносив звідти десятки тисяч людських пожертв.

“Він проникав шляхом віджиму дверей. Забирав комп’ютерну техніку, обігрівачі і гроші. З церков у більшості випадків забирав грошові кошти, які знаходились в сейфі або в скринях для пожертв”, – розповідає керівник управління карного розшуку поліції Прикарпаття Роман Чекмарьов.

Викрадених грошей було так багато, що злочинцю вистачило на купівлю нового автомобіля “Фольксваген Пассат”, а ще кілька років він міг орендувати собі помешкання і ні в чому собі не відмовляти.

Свої злочини 62-річний прикарпатець скоював філігранно, практично не лишаючи слідів. Тому й ганялися за ним правоохоронці майже чотири роки. Зрештою таки затримали на гарячому.

“При затриманні у нього вилучені знаряддя злому. На сьогоднішній день доведено причетність цієї особи до 40 злочинів”, – каже Чекмарьов.

Івано-Франківський міський суд обрав для нього міру запобіжного заходу. Два місяці чоловік проведе у СІЗО. Йому світить до шести років ув’язнення.

Читайте також:  Футбольні “бої без правил”: матч на Прикарпатті закінчився поліцією і швидкою. ФОТО/ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook