facebook

Україна запроваджує біометричний візовий режим для російських дипломатів

Клімкін додав, що українські дипломати в Росії виконують лише консультативні функції.



Україна ініціює запровадження біометричного візового режиму для дипломатів Російської Федерації (РФ) та для всіх російських громадян загалом.

Про це під час виступу у Верховній раді в понеділок, 26 листопада, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Він додав, що введення звичайного візового режиму не матиме жодного сенсу, тому потрібен саме біометричний візовий режим.

“Я багато разів казав, що ми маємо прийти не просто до візового режиму, оскільки клеїти етикетки в паспорти громадян країни-агресора – немає сенсу, а саме до біометричного візового режиму (з РФ, – ред.)… Зараз ми будемо ініціювати також введення такого режиму і для службових та дипломатичних паспортів з Росією” – заявив Клімкін.

Також міністр прокоментував дипломатичні відносини України із Росією.

“Що стосується відносин з Росією, я завжди казав, нам ці відносини не потрібні за визначенням. У нас за фактом немає таких відносин. Але ми маємо знайти форму, яким чином і хто буде допомагати і турбуватися про 2,5 мільйони українців в РФ. Робити всю ту роботу, які роблять наші консули в контексті допомоги політв’язням”, – сказав міністр.

За його словами, для дипломатичної служби було би краще, якби українські дипломати були на території України, аби вони не перебували під постійною небезпекою.

“Але поки ми не знайдемо ефективну формулу допомоги українцям, ми її шукаємо. Сподіваюсь, що найближчим часом зможемо запропонувати рішення. Зараз наші дипломати (в РФ, – ред.) не здійснюють жодної дипломатичної діяльності, це тільки допомога українцям і консульська діяльність”, – заявив Клімкін.

Читайте також:  Бізнес Порошенка в Росії - це загроза національній безпеці - нардеп

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.